ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 18-10-2017 20:03   Güncelleme : 19-10-2017 00:22

Okul bahçesinde müdür yardımcısı darp edildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı

Karabağlar Atatürk Anadolu Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Erol Gönç, okul bahçesinde okulla ilişiği olmayan kişilerce darp edildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı. Eğitimciler, yarın olayı protesto edecek.

Okul bahçesinde müdür yardımcısı darp edildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı
İzmir'de, Karabağlar Atatürk Anadolu Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Erol Gönç, okul bahçesinde okulla ilişiği olmayan kişilerce darp edildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, dün okuldaki kantinin önünde bir grubun, yüksek sesle müzik dinleyerek sigara içtiğini gören Gönç, gruptaki uyardı. Müziği kapatmalarını ve sigaralarını söndürmelerini istedi. Ancak uyarısı nedeniyle önce hakarete uğradı. Gruptakilerin okulu terk etmelerini isteyince de kaba şiddete maruz kaldı. Olayın görgü tanığı öğretmenlerin “ayırma” çabalarına karşın şiddet uygulamaya devam eden grup üyeleri, küfürler eşliğinde Gönç'ün boynunu sıktı, tekmeledi ve yüzünde sigara söndürmeye çalıştı. Olay sonucu burnu kırılan Gönç'e 7 gün iş göremez raporu verildi.
 
İstanbul Pendik'te Helin Palandöken’in başına gelenleri anımsatan Eğitim-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “Helin Palandöken’in kanı henüz kurumamışken, Türkiye’nin her yerinden okul önlerinde çetelerin, servis mafyalarının, uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı haberlerinin ardı arkası kesilmemesine karşın Milli Eğitim Bakanlığı ve mülki amirler, okulların güvenliğini sağlamak konusunda yeterli bir adım atmamaktadır. Okullarımız her gün 3. sayfa haberlerine konu oluyor. Okullar,  AKP’nin itibarsızlaştırma politikaları sayesinde her türlü saldırıya açık hale gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımızdır, Atatürk’ün dediği üzere yeni nesiller öğretmenlere emanetse, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur. Okul bahçeleri ve önlerini günün her saatinde tehlikelerden arındırıp, öğretmene şiddet hadiselerinin önüne geçiniz.
 
Zira bu elim hadiselerin kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç hadiselerini münferit sayan, bu şiddet sarmalına uzaktan bakan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir bakanlık, hükümsüz olacaktır” dedi.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri