GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-10-2017 22:55   Güncelleme : 13-10-2017 22:55

İstanbul'da liselilere silahlı saldırı

İstanbul'da 21 yaşındaki Mustafa Y., ayrıldığı lisesi kız arkadaşını ve 2 lise öğrencisini pompalı tüfekle vurdu. Çevredeki bir okula saklanan ve bileklerini kesen saldırgan polis ekiplerince yakalandı. Dehşet saçan saldırganın vurduğu Helin Palandöken yaşamını yitirdi.

İstanbul'da liselilere silahlı saldırı

Olay, saat 16.00 sıralarında; Pendik, Güzelyalı Mahallesi tren istasyonu yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken bir süre önce 21 yaşındaki erkek arkadaşı Mustafa Y.’den ayrıldı.

12’inci sınıf öğrencisi genç kız, Murat Y.’nin defalarca yenilediği barışma isteğini reddetti. Girişimlerine karşılık bulamayan Mustafa Y., eski kız arkadaşının okul çıkışı evine dönmek için kullandığı güzergahta pusu kurdu. Mustafa Y., genç kız tren istasyonu yakınına geldiğinde pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Helin Palandöken eski sevgilisinin silahından çıkan saçmalarla yere yığıldı.

Saldırganın açtığı ateşle 2 öğrenci daha yaralandı. Çevredekiler hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulans görevlileri yaralılara müdahale etti. Ancak Helin Palandöken’in hayatını kaybettiği belirlendi.

OKULA SAKLANDI

Liseli 3 öğrenciyi vurduktan sonra kaçmaya başlayan saldırgan yaklaşık 500 metre mesafedeki bir okula girdi. Durum polise bildirilince Mobil Okul Timleri, adrese sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler içeriye girdi. Mustafa Y. bileklerini kesmiş olarak gözaltına alındı.

Hastaneye kaldırılan Mustafa Y.’nin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi

Saldırganın vurduğu 12’inci sınıf öğrencisi Deniz Morsümbül ve 11’inci sınıf öğrencisi Cemil Yıldız’ın da bacaklarından yaralı oldukları belirtildi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri