SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-10-2017 00:03   Güncelleme : 12-10-2017 00:03

Fakir Baykurt Onur Ödülü İsmail Küçükkaya’ya Verildi

Eğitim-İş, Öğretmen örgütçülüğünün efsanevi lideri, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Başkanı, köy edebiyatının temsilcisi Fakir Baykurt adına düzenlediği onur ödülünü bu yıl gazeteci-yazar İsmail Küçükkaya’ya verme kararı almıştır.

Fakir Baykurt Onur Ödülü İsmail Küçükkaya’ya Verildi
Sayın Küçükkaya, eğitimin bizzat MEB eliyle gericileştirildiği ve bu durumu haberleştirebilecek basın kuruluşlarının baskıya maruz kaldığı bu dönemde; eğitime yapılan saldırıyı sıkça gündeme getirmiş ve bu konuda Türkiye'de laik eğitim için mücadele veren herkesin de sesi olmuştur.
 
Demokrasi ve insan haklarının yara aldığı zorlu süreç karşısında, halkın haber alma özgürlüğüne yönelik sorumluluğunu “korkmadan” yerine getiren,  Atatürk’e ve onun var ettiği Cumhuriyetin değerlerine karşı son zamanlarda giderek artan saldırılar karşısında her fırsatta "Yolumuz Atatürk'ün yolu olmalı" diyebilen değerli gazeteci İsmail Küçükkaya’yı tebrik ediyoruz. Küçükkaya’nın ilerleyen süreçte de demokratik ve laik cumhuriyetten, bağımsızlıktan yana olan çizgisini ödün vermeden sürdüreceğinden hiç kuşkumuz yoktur.
 
İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?
 
İsmail Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik yaparak başladı. Hürriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev aldı. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV'de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başladı.
 
2005-2008 yıllarında Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilciliği yürüten Küçükkaya, 2008 yılı Kasım ayında Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni oldu. Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarının ardından görevinden alındı.
 
2013 yılı Eylül ayında Fox TV'de "Çalar Saat" adlı programı sunmaya başladı.
 
2008 yılında "Cumhuriyetimizi Dair", 2012 yılında "Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı", 2016 yılında “Korkma” adlı üç kitap yazmıştır.
 
Eğitim İş
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri