GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-10-2017 10:33   Güncelleme : 09-10-2017 10:33

İlçe Milli Eğitim'de aşk, entrika, intikam

Ankara'da bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aşk üçgeni ve kavgalarla sarsıldı. Evli Şube Müdürü H.Y., kendisini terk eden memur bir servis şefiyle evlenince tehdide başladı. Olay yargıya taşındı. Üç ismin de görev yeri değiştirildi, H.Y. öğretmenliğe döndü

İlçe Milli Eğitim'de aşk, entrika, intikam

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara'da bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan aşk kavgası, adliyede bitti. Dava dosyasına göre olay şöyle gelişti; Evli ve üç çocuk babası Şube Müdürü H.Y., (55), personel M.T. (34) ile birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre kadın, H.Y.'yi "Boşanıp benimle evlenecektin, kandırdın" diyerek terk etti.

M.T. bir süre sonra da aynı kurumda bölüm şefi olarak çalışan S.F. ile ilişki yaşamaya başladı. Yine iddialara göre terk edilmeyi kabullenemeyen Şube Müdürü, M.T.'ye "tehdit" mesajları gönderdi. Baskı ve tehditlerden kurtulmak isteyen M.T. ile S.F., evlendi. Buna rağmen tehditler ve taciz devam edince, yeni evli çift olayı yargıya taşıdı. Çift, Milli Eğitim Bakanlığı'na da şikayet dilekçesi verdi.

4 YILA KADAR HAPİS

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı "hakaret" ve "tehdit" suçlarından H.Y. hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasına H.Y.'nin şikayetçi M.T.'ye gönderdiği tehdit mesajları da delil olarak konuldu. Savcılık, "Onun koynunu sana zehir edeceğim, borcunu ödemezsen senin ağzına s....m" gibi mesajlar üzerine Şube Müdürü H.Y., hakkında "hakaret" ve "tehdit" suçlamasıyla 6 aydan 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Davanın ilk duruşması Ankara Batı 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 Ekim'de görüldü. Ancak ilk duruşmaya sanık H.Y. katılmazken, müşteki M.T. şikayetinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, H.Y.'nin bir sonraki duruşmaya polis zoru ile getirilmesine karar verdi.

SINIF ÖĞRETMENİ OLDU

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi de idari soruşturmasını tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müfettiş raporu üzerine "personel ve soruşturma, incelemeden" sorumlu olarak görev yapan Şube Müdürü H.Y.'yi, Etimesgut'ta bir ilkokula sınıf öğretmeni olarak tayin etti. Şikayetçi kadın personel M.T. ve S.F. de ayrı ilçelere gönderildi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri