SENDİKA
Giriş Tarihi : 07-10-2017 00:26   Güncelleme : 07-10-2017 13:43

O eylemlere katılan öğretmenlere ceza yağdı

İzmir'de Kobani eylemleri ile 29 Aralık iş bırakma eylemine İzmir'de katılan yaklaşık 2 bin Milli Eğitim çalışanına ceza yağdı.

O eylemlere katılan öğretmenlere ceza yağdı

Kobani eylemlerine İzmir’den katılan yaklaşık 3 bin Milli Eğitim Bakanlığı personeli hakkında soruşturma açılmış, açılan soruşturma kapsamında “kesin ihraç” istemi ile hazırlanan dosyalar Ankara’ya gönderilmişti. Bakanlık yetkilileri inceledikleri dosyaları ‘değerlendirilmemesi’ yönünde bir karar alarak tekrar illere geri göndermişti.  

Soruşturmalar sonucunda bine yakın eylemlere katılan Eğitim Sen üyesi öğretmenlere kademe durdurma cezası verildi. İzmir'de de binlerce Eğitim Sen üyesinin katıldığı 29 Aralık Grevi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde açılan soruşturma sonucunda 3 bine yakın öğretmen için kademe ilerleme veya maaştan 1/30 oranında kesme cezaları verilirken, bine yakın eğitim sen üyesi hakkında da soruşturma dosyası ise ihraç istemi ile Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderilmiş ve  MEB Yüksek Disiplin Kurulu, ihraç taleplerini reddederek dosyaları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine geri göndermişti.

Dosyaları tekrardan görüşmek üzere Milli Eğitim İl Disiplin Kurulu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve diğer üyelerin katılımı ile toplandı. İl Hukuk İşleri Müdürü Sinan Akdoğan'ın ve Eğitim Sen temsilcilerinin bulunduğu İl Disiplin Kurulu oy çokluğu ile iş bırakma eylemine katılan Eğitim Sen üyelerine kademe ilerlemesinin durdurma cezasını verdi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri