ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 01-10-2017 23:06   Güncelleme : 01-10-2017 23:36

Abbas Güçlü: Öğretmenlerin Hakkı Verilmiyor, Öğretmenler Cezalandırılıyor

FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına katılan Abbas Güçlü eğitim gündemini değerlendirdi.

Abbas Güçlü: Öğretmenlerin Hakkı Verilmiyor, Öğretmenler Cezalandırılıyor
Katıldığı televizyon programında eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Abbas Güçlü son dönemdeki konular hakkında da görüşlerini belirtti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından “ya eşin ya işin” açıklamasını hatırlatan Yılmaz bunun öğretmenler adına olumsuz bir durum oluşturacağını vurguladı.
 
ÖĞRETMENLER LİMON SATIYOR
 
Milli Eğitim Bakanlığının son verilere göre öğretmen ihtiyacı rakamları hususunda bilgi veren Abbas Güçlü, MEB’in şu anda 100 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu atama bekleyen de 500 bine yakın öğretmen adayının bulunduğunu ifade etti. Normal durumlarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 bin öğretmen atamasının yapılarak ihtiyacın kapatılması gerekirken atama yapılmayarak alakasız bölüm mezunu kişilerin ücretli öğretmen olarak çalıştırıldığının altını çizen Abbas Güçlü öğretmenlik mezunu atama bekleyenlerin de limon sattığını, inşaatlarda çalıştığını belirtti.
 
ÖĞRETMENLERİN HAKKI VERİLMİYOR
 
30.09.2017 tarihinde FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında açıklamalarını sürdüren Abbas Güçlü öğretmenlerin hakkının verilmediğini açıkladı. Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenler için işlerin kolaylaştırılmak yerine zorlaştırıldığına değinen Güçlü, master ve doktora yapan öğretmen alkışlanmak yerine cezalandırıldı, mazeret izni verilmedi diyen Abbas Güçlü böyle eğitim yönetilemez ifadesini kullandı.
 
YA İŞİNİ YA EŞİNİ TERCİH ET SÖYLENECEK LAF DEĞİL
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu ile ilgili açıklamada belirttiği sözleri eleştiren Abbas Güçlü; “Milli Eğitim Bakanı tarafından söylenen ya işini ya eşini tercih et sözü söylenecek bir laf değildir” dedi.
 
ÖĞRETMENİ SEVMEDEN BU İŞ OLMAZ
 
Öğretmenler sevilmeden eğitim idare edilemez açıklamasında bulunan Abbas Güçlü Cumhuriyetin ilk yıllarında Milletvekillerinin 8-10 kişilik odalarda yattığını ceplerinde para yokken Atatürk’ün Ankara’da Gazi Eğitim Enstitüsünü yaptığını belirtti. Öğretmenlik mesleğinin bu şekilde onur mesleği olduğunu vurgulayan Güçlü savaşın en yoğun olduğu dönemlerde dahi Atatürk’ün Milli Eğitim Şuralarını topladığını açıkladı. Öğretmenlerin onure edildiği baş tacı edildiği dönemlerden öğretmenlerin pazarda limon sattığı dönemlere gelindiğine değinen Abbas Güçlü öğretmenlik herkesin yapacağı iş haline geldi dedi.
 
ÖĞRETMEN MUTLU DEĞİLSE KİMSE MUTLU DEĞİLDİR
 
Sözleşmeli hakimlik, sözleşmeli milletvekilliği, ücretli bakanlık sözleşmeli ve ücretli mühendislik yok ancak ücretli öğretmenlik ve sözleşmeli öğretmenlik getirdik ifadesini kullanan Abbas Güçlü öğretmenlik mesleğinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Öğretmenin mutlu olmadığı bir ülkede hiç kimse mutlu olamaz diyen Güçlü 80 milyon nufüsun 50-60 milyonunun bir şekilde eğitimin içinde olduğuna değindi.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri