SENDİKA
Giriş Tarihi : 28-09-2017 22:34   Güncelleme : 28-09-2017 23:02

Üniversitede okuyan kız öğrencilere hakarete suç duyurusu

İlahiyatçı Şenocak hakkında, Eğitim İş İzmir Yükseköğretim Şubesi Başkanı Haşim Karaman, İzmir Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu

Üniversitede okuyan kız öğrencilere hakarete suç duyurusu
İşte Haşim Karaman'ın Basın Bildirisi:
 
Kurucusu olduğu kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde dini eğitimler verdiğini, ayrıca İFAM’ın yayın organı Hüküm ve Arapça yayımlanan El-Mecelletü’l-Hamidiyye Dergilerinin genel yayın yönetmenliğini yaptığını yanı sıra İsmailağa Cemaati üyesi bir ilahiyatçı olduğunu internetten öğrendiğim İhsan Şenocak, kendi deyişleriyle “sohbetlerinden” birinde babalara kendi meşrebince “öğütler” vermekte ve çocuklarını korumalarını öğütlemektedir. 
 
Bu ilahiyatçı! konuşmasında; “Nasıl ki bir çoban, koyunları ateşe atsa o çobanın ceza almasını istersiniz, bir baba da çocuklarını cehennem ateşinden korumalıdır.” dedikten sonra konuşmasına şu sözlerle devam etmektedir: ‘’Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!” 
 
Ben; Haşim Karaman, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine rehber edinmiş, laik, çağdaş, bilimsel ve demokratik eğitimi savunan ve bu değerleri savunan bir sendikanın; Eğitim İş’in üyesi ve Yükseköğretim Şubesi Başkanı olarak ve hepsinden önemlisi kızı bir başka şehirde yükseköğrenim görmekte olan bir baba olarak ilahiyatçı kimliğini kullanarak yapmış olduğun nefret, ötekileştirme ve ayrımcılık dolu hakaret ve ahlaksız sözlerinden öncelikle insan olarak utanç, bir baba olarak üzüntü ve kaygı duydum, duyuyorum. Bilinsin isterim ki; bugünden itibaren bu sözde ilahiyatçının öğütleri nedeni ile eğitim öğretimi yarıda kalacak ya da hiç başlamayacak kızlarımızın elleri yakasında olacaktır.
 
Diğer yandan yine bilinsin isterim ki, kızlarımız, kadınlarımız giysileri ve yaşam tercihleri nedeni ile bir taciz ya da tecavüze uğrayacak olurlarsa bu sözde ilahiyatçının onların azmettiricisi olduğu ve suçlarına ortak olarak hesap vermesi gerektiğidir. Açıklamaları dini inanç ve duyguları kullanarak toplumu kin ve düşmanlığa sevketmekte, giysileri nedeni ile kızlarımızı hedef göstermekte ve kimi ruh hastalarını yüreklendirmektedir.
 
Dini inanç ve duyguları sömürerek sözde dini eğitimler verilen vakıflardaki kız, erkek çocukların uğradıkları taciz ve tecavüzlerin artık gizlenemez bir noktaya geldiği dikkate alındığında bu sözde ilahiyatçının öğütlerinin ilk önce nerede ve nasıl etki gösterdiğini iyi değerlendirmek gerekmektedir. Yol göstericisi bu ve bu kişi gibi olanlardan başka bir davranış beklenmemesi gerekir. Hatta öznel kanımca bu kişinin sözde dini eğitim veren vakıf ve yurtlardaki taciz ve tecavüzlerdeki etkisi araştırılmalıdır. 
 
Aladağ’ın acısı tüm ağırlığı ile yüreklerimizdedir. Otobüste, dolmuşta giydiği kıyafetler nedeniyle şiddete maruz kalan, öldürülen kızlarımızı Özgecan’larımızı unutmadık, unutturmayacağız. Her geçen gün şiddetini arttıran ortaçağcı, gerici ve yobaz harekete teslim olmayacağız. Atatürk ve Türk halkının kanları ile kurdukları Cumhuriyete ve cumhuriyetin kurucu değerlerine ve o değerlerin bizlere sağladığı hak ve özgürlüklere sahip çıkacağız, koruyup kollayacağız. Gerici ve yobaz tehditlere karşı öncelikle hukuk yolu ile mücadele edeceğiz. Bu saldırıların suyu yavaşça ısıtılan kurbağa örneğinde olduğu gibi olağanlaşmasına, sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz. Bu amaçla Cumhuriyetimizin Savcılarını bu kişi hakkında gerekli kovuşturmayı yaparak en ağır şekilde cezalandırmaya çağırıyorum. 
 
Haşim Karaman
Eğitim İş İzmir Yükseköğretim Şubesi Başkanı
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri