GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-09-2017 23:13   Güncelleme : 21-09-2017 23:13

MEB bu ders kitabını ACİL olarak toplatıyor!

Sosyal Bilgiler 7. sınıf öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı için 'acilen toplatma' kararı verildi. Kitabın içeriğinde yer alan 'basın özgürlüğü' ünitesinin toplatma kararına neden olduğu belirtilirken, okul müdürlerine kitapların il ve ilçe depolarında muhafaza edilmesi için talimat geldiği kaydedildi.

MEB bu ders kitabını ACİL olarak toplatıyor!

İşte kitaptaki basın özgürlüğü ile ilgili çok çarpıcı o bölüm. 7. sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı ve Öğretmen Klavuz kitabı toplatılıyor. Okul müdürlerinin yer aldığı whatsapp grubuna gelen mesajda kitapların öğretmen ve öğrencilerden acilen toplatılarak, il ve ilçe depolarda muhafaza edilmesi istenirken, kısa bir süre içinde de yeni kitapların gönderileceği kaydedildi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜNİTESİNDE İLGİNÇ SENARYO

Kitabın toplatılmasına neden olarak ise 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 1. Ünitesi’nde ‘Basın Özgürlüğü’ konusunda çok ilginç bir senaryoya yer verilmesi gösteriliyor.

Çalışma kitabında, “Aşağıdaki T.C. Anayasası’nın 28. maddesini ve senaryoyu okuyunuz. Basın özgürlüğü hakkındaki soruları cevaplanıyınız” diye başlayan ünitede, “T.C. Anayasası 28. madde (Basın hürriyeti) Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak, izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz” metni yer alıyor.

İşte o bölüm:

Ardından da şu senaryo yer alıyor:

 

“Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükümet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur. Anayasa’yı değiştirecek güce sahip olmalarından faydalanarak Anayasa’ya basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar. Artık yolsuzluk haberleri yayınlanmadığını bilen kötü niyetli kişiler daha da fazla yolsuzluk yapınca yaşanan ekonomik kriz ülkeyi bir kaosa sürükler.”

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri