GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-09-2017 17:56   Güncelleme : 18-09-2017 17:56

KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK harici hangi kurumlar burs veriyor?

Üniversite hayatlarına başlayan öğrenciler geçim sorunlarını atlatmak için burs veren kurumlarla ilgili detayları merak ediyor. KYK burslarına ve krediye başvuracak olan öğrenciler KYK burs başvuruları ne zaman sorusuna cevap arıyor... Burs başvurularını yapmak için burs başvurularının nasıl yapılacağını araştıran öğrenciler hangi kurumun, hangi şartlarla ve ne kadar burs verdiğini merak ediyor.

KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK harici hangi kurumlar burs veriyor?

Öğrencilik geçim derdinin en yoğun çekildiği dönemlerden biri. Öğrenciler geçim sorunlarını atlatmak için hangi kurumlardan burs alabileceklerini ve burs veren kurumların ne kadar burs verdiğini merak ediyor. Burs veren kurumları ve burs veren vakıfların başvurularına dair detayları haberimizde bulabileceksiniz.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu‘nun burs ve yurt başvuruları ilerleyen günlerde başlayacak. KYK başvurularının ne zaman başlayacağına dair net bir tarih belirlenmedi ancak tarih belli olduğunda KYK’nın resmi sitesi olan www.kyk.gov.tr‘de yayınlanacak. KYK yurt ve burs başvurularında gerekli belgeleri haberimizden öğrenebilirsiniz. Geçen yıl 2016-2017 eğitim öğretim dönemi KYK yurt başvuruları 16 Ağustos ile 22 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınmıştı.

HANGİ VAKIFLAR VE KURUMLAR BURS VERİYOR?

TEKFEN Vakfı

500 başarılı üniversite öğrencisine burs sağlayan TEKFEN Vakfı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 4 yıllık üniversite öğrencilerine burs verecek. Verilecek burs miktarı henüz açıklanmazken, burs almak isteyen öğrencilerde aranan şartlar arasında adayların ailesinde en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil 63 bin 880 TL ve altında olması ve T.C. vatandaşı olması aranmaktadır.

TEKFEN Vakfı’ndan burs almak isteyen öğrencilerin en geç 24 Eylül tarihine kadar burs başvurusu yapması gerekmektedir.

İstanbul Ticaret Odası

Üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayan kurumlar arasında İstanbul Ticaret Odası da yer alıyor. İstanbul’da yer alan devlet üniversitelerinde ve vakıf(özel) üniversitelerde yüzde 100 burs ile eğitim gören öğrencilerin faydalanabildiği burs ile üniversite öğrencilerine maddi yardım hedefleniyor.

İstanbul Ticaret Odası’ndan eğitim bursu almak isteyen öğrencilerin 24 Eylül 2017 tarihine kadar burs başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 650 TL, doktora öğrencilerine ise 800 TL burs veren İstanbul Ticaret Odası, bu yıl öğrencilere verilecek olan burs miktarı hakkında bir açıklama yapmadı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Burs veren kurumlar listesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de yer alıyor. Üniversite öğrencilerine sunulan burs ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilere aylık 200 TL burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs almak isteyen öğrencilerin 8 Eylül’den 18 Eylül’e kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

GEÇTİĞİMİZ SENE BURS VEREN KURUMLAR

TEV

2016 Aylık Burs Ödemeleri

Yüksek Lisans Burs Ücreti: Aylık 750 TL

Doktora Burs Ücreti: Aylık 1100 TL

http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay/Yurt-Ici-Burslarimiz/43/39/0TÜBİTAK

TUBİTAK

Aylık Burs Ödemeleri

Yüksek Lisans Bursu: Aylık 400-1000 TL

Doktora Burs Ücreti: Aylık 500-1800 TL

http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2211-yurt-ici-lisansustu-burs-programi

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı 2016-2017

http://www.ab.gov.tr/index.php?p=46814/

MEB YÜKSEK LİSANS BURSU

http://abdigm.meb.gov.tr/www/burslar/kategori/9

İTO YÜKSEK LİSANS BURSU

http://www.ito.org.tr/wps/portal/egitim?initView=true

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)

www.cydd.org.tr

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV)

www.cev.org.tr

Vehbi Koç Vakfı (VKV)

www.vkv.org.tr

Tekfen Vakfı

www.tekfenburs.org

KYK BURSLARINA BAŞVURMA KOŞULLARI

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri