MEB
Giriş Tarihi : 17-09-2017 13:38   Güncelleme : 17-09-2017 13:44

Bakan YILMAZ´ın Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Bakan YILMAZ´ın 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı

Bakan YILMAZ´ın Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diler; ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda başarılara vesile olmasını temenni ederim.
 
Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten,  insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim, nesil yetiştirme işidir. Nesil yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmektir. Hedefimiz, tarihimizin bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun gerektirdiği  becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın evrensel değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.
 
Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla nitelikli bir eğitim için çalışıyor, önceliğimizi nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi olarak belirliyoruz.
 
Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil; millî ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında görüyor; köklü tarihimizden aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerimizle, ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz.
 
Değerli Öğretmenim,
Nesillerimizin yetişmesinde, geleceğimizi inşa etme yolunda en büyük gücümüz sizlersiniz. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, tarihimizi,   kültürümüzü, değerlerimizi sizlerin desteği ve özverisiyle aktarabileceğimizin bilincindeyiz.  
 
Millî kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın en temel yolu eğitimdir. İnsan mukaddesatı olandır. Mukaddesatımızın ve kültürümüzün aktarılmasında ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında, en etkin rolü siz üstlenecek; çağın yeniliklerine hâkim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz.
 
Kıymetli Velilerimiz;
Eğitim uzun vadeli ve özveri isteyen bir süreçtir ve bu süreçte evlatlarımıza en büyük desteği sizler vereceksiniz.
 
Ülkemizin güçlü yarınlara ulaşması öğrencilerimiz gayreti kadar sizlerin desteği ile mümkündür. Etkili, kalıcı ve verimli bir eğitim öğretim ortamının sağlanmasında veli, okul ve öğretmen işbirliği çok önemlidir. Evlatlarınızın eğitimine gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşımınız çocuklarımızın eğitim hayatında ve hayat karşısında duruşlarını belirlemesinde son derece önemlidir. Bu vesile ile evlatlarımızın başarılarında ve bu başarının daim olmasında desteğinizi önemsiyoruz.
 
Sevgili Öğrencilerimiz;
Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, ülkemizin güçlü yarınlarında sizler söz sahibi olacak,  yarınlarımıza sizler yön vereceksiniz.
 
Yaşamınızın her alanında ve eğitim hayatınızda kendisine güvenen, doğruyu yanlıştan ayıran bireyler olarak yetişmeniz bizim önceliğimizdir. Okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak hayata bakabilmeniz geleceğe daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir ve hiçbir başarı tesadüfi değildir.
 
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının tekrar tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.
 
İsmet YILMAZ
Millî Eğitim Bakanı
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri