GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-09-2017 13:22   Güncelleme : 17-09-2017 13:27

Devlet memurları dikkat! Danıştay’dan tayin müjdesi

Danıştay 2. Dairesi, emsal bir karara imza attı. Danıştay, anne ve babası bakıma muhtaç olan memurların tayin isteyebileceğine hükmetti.

Devlet memurları dikkat! Danıştay’dan tayin müjdesi
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde memur olarak görev yapan bir kişi, anne ve babasının sağlık özrü sebebiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi emrine tayin edilmek üzere idareden muvafakat verilmesini talep etti. Talebin reddedilmesi üzerine, memur, işlemin iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne dava açtı.
 
Mahkeme, dava konusu işlemde kamu yararı ve hizmet gerekleri bakımından hukuka aykırılık görülmediği gerekçesiyle davanın reddine hükmetti.
 
Davacı memur, kararı temyiz etti. Dosyayı yeniden değerlendiren Danıştay 2. Dairesi, emsal bir karara imza attı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde memurun sağlık nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunabileceği hatırlatıldı.
 
Kararda, “İlgili mevzuat hükmü gereğince davacının mevcut görev yerinin kanunen bakmakla yükümlü bulunduğu anne ve babasının her ikisinin de bakıma muhtaç olmaları sebebiyle Trabzon İdare Mahkemesi'nce verilen kararın bozulmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi. Sözcü
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri