TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 12-09-2017 22:51   Güncelleme : 13-09-2017 01:18

iPhone X: Apple’ın 1.000 dolarlık akıllı telefonu tanıtıldı!

Uzun zamandır merakla beklenen ve iPhone’un 10. yılına özel olarak geliştirilen iPhone X, bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte resmi olarak tanıtıldı. Çerçevesiz ekranı ile 2017 yılının en önemli trendine ayak uyduran iPhone X, yüksek fiyat etiketi ve gelişmiş özellikler ile öne çıkıyor. Modelin adında bulunan X takısının romen rakamı olarak 10’u temsil ettiğini de ekleyelim.

iPhone X: Apple’ın 1.000 dolarlık akıllı telefonu tanıtıldı!
Uzun zamandır merakla beklenen ve iPhone’un 10. yılına özel olarak geliştirilen iPhone X, bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte resmi olarak tanıtıldı. Çerçevesiz ekranı ile 2017 yılının en önemli trendine ayak uyduran iPhone X, yüksek fiyat etiketi ve gelişmiş özellikler ile öne çıkıyor. Modelin adında bulunan X takısının romen rakamı olarak 10’u temsil ettiğini de ekleyelim.
 
 
 
iPhone 8 ve 8 Plus modellerinden farklı olarak üst kısım haricinde çerçevesiz bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkan X, OLED panel kullanacak. 5.8 inç büyüklüğünde ekran tercih eden iPhone X, 2436 x 1125 çözünürlüğüne ve 458 PPI değerine sahip. Tasarım değişikliği nedeniyle home butonunu ve Touch ID özelliklerini kaybeden cihaz, güvenlik seçeneği olarak Face ID adındaki yüz tanıma teknolojisine sahip olacak. Home butonunu kaybeden iPhone X çeşitli jestler ile kullanılacak.
 
 
Gücünü Apple’ın 4+2 şeklinde 6 çekirdekli A11 Bionic işlemcisinden alacak olan iPhone X, işletim sistemi olarak haziran ayında karşımıza çıkan iOS 11’i kullanacak. Tıpkı 8 Plus modelinde de olduğu gibi 3 GB RAM ile gelecek olan iPhone X, teknik özellikler anlamında iPhone 8 ailesiyle benzerlik gösterse de, tasarım anlamında kardeşlerinin önünde.
 
 
AirPower ile kablosuz şarj
 
Değişen tasarımla birlikte AirPower şarj standı ile kablosuz şarj özelliğini de kazanan X, 3D touch desteğine de sahip olacak. Arka kısmında 12 megapiksellik çift kamera sunan iPhone X, OIS desteğine de sahip.
 
 
iPhone X 5.8 inç olacak

Apple bugün yapılan etkinlikte iPhone X’i tanıttı. 5.8 inç olacak olan yeni iPhone X’te yüksek kontrast ve yüksek çözünürlük sağlayan OLED ekran kullanıldı. Tim Cook’un ilk iPhone’dan bu yana en büyük adım olarak tanımladığı iPhone X’te  HDR display,  1:1 milyon kontrast oranı ve ekranda 3D touch özelliği bulunuyor. iPhone X’te kasa ekran oranı dikkat çekiyor. Uçtan uca ekran olan iPhone X’te kavisli kenarlar bulunuyor. Su ve toza karşı dayanıklı olan iPhone X, space gray ve gümüş rengiyle geliyor.  iPhone X’te kenarda bulunan tuşa basıp ‘Siri’ ile iletişim kurabiliyorsunuz.

 

x2

 

‘Face ID’ ( yüz tanıma ) özelliği

iPhone X’te ekran kilidini ‘face ID’ ( yüz tanıma ) özelliği ile açabileceksiniz. Yüz tanıma özelliği şapka, gözlük takma, sakal bırakma gibi hallerde dahi sizleri tanıyor. Telefonunuza baktığınızda telefonunuz sizi tanıyor. Bu özelliği  Apple daha önce hiç bir cihazında kullanmadı. Yeni cihazında bulunan yüz tanıma özelliği ön üst kısımda bulunan barda yer alan teknoloji sayesinde tanıyor. Yüzünüzün matematiksel formülünü çıkartıp sizi tanıyan iPhone X, gerçek zamanlı olarak çalışıyor. İphone X’te Biyonik Neural engine ( Nöral motor ) bulunuyor. Apple’ın geliştirdiği bu sistemin fotoğrafla, maske ile kandırılamadığı söylendi. Face ID’de 1 milyonda 1 oranında bir başkası tarafından telefonun açılabildiği söylendi. Face ID, Apple Pay ile birlikte çalışıyor.

 

x5

 

Apple, ‘Face ID’ özelliği sayesinde mesajlar uygulamasında yeni emojileri yüz tanıma teknolojisiyle kendi yüzünüzü değiştirerek gönderebiliyorsunuz. iPhone X’te suratınızla yaptığınız bütün mimikleri emoji olarak gönderebiliyorsunuz.

 

iphone

iPhone X’in ön yüzünde her hangi bir tuş bulunmuyor.

iPhone X’in ön yüzünde her hangi bir tuş bulunmuyor. iPhone X’in kamerası 12 megapiksel. Çift kameraya sahip. Bir kamera geniş açı bir kamera zoom açılı ve ayrıca kameralar 1.8 – 2.4 diyaframa sahip. iPhone X’in arka kamerası ile iPhone 8 Plus’ın arka kamerası arasında çok fazla bir fark bulunmuyor. 8 Plus’ta gördüğümüz arka kameradan yapılan ışık oyunları iPhone X’in ön kamerasından yapılabiliyor.

 

x3

iPhone X, 3 Kasım’da satılacak

iPhone X, A11 6 çekirdekli işlemciye sahip. iPhone X 64 GB ve 256 GB seçenekleriyle satışa çıkacak. İphone X Fiyatı 999 dolar olacak 3 Kasım’da satılacak.

iPhone X, 999 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

256 GB iPhone 1099 dolar, 512 GB iPhone X ise 1199 dolara 22 Eylül günü raflardaki yerini alacak. iPhone X modelinin ülkemize ne zaman geleceği ise maalesef henüz bilinmiyor.

İlgili Haber: iPhone X ve iPhone 8 'in Türkiye satış fiyatı ne kadar olur?

 

 
Canlı yayın:
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri