ATAMA
Giriş Tarihi : 11-09-2017 12:20   Güncelleme : 11-09-2017 12:20

Tercih Edecek Okul Yok. Tüm Boş Normlar Açık Gösterilsin!

“Öğretmenlerin 2017 Eylül İl İçi Ve İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu” başladı ancak tam bir hayal kırıklığı yaşandı.

Tercih Edecek Okul Yok. Tüm Boş Normlar Açık Gösterilsin!

Daha önce yaz döneminde yapılan il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri sonucunda yaşanan mağduriyet yine tekrarlandı.

Yaz döneminde sadece norm ihtiyacı olan okul ve kurumlar değerlendirilmiş, emekli işlemleri yapılan öğretmenlerden boşalan kadrolar açık gösterilmediğinden yer değiştiren öğretmen sayısı yeterli olmamıştı.

Sorunlarının çözüleceği umudu ile tekrar heyecanlanan öğretmenler, bugün yine hayal kırıklığı yaşadılar.

Öğretmen ihtiyacı olduğu bilinen okulların, bazı il ve ilçelerin ihtiyaç listesinde bulunmaması çözülmesi gereken önemli bir sorundur.

Yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenler il ve ilçelerindeki bütün okulları tercih edebilmelidir. Boş kadrolar sıradan puan üstünlüğüne göre doldurulmalı, öğretmenlerimiz haksız bir değerlendirme yapılacağı şüphesi ve endişesi taşımamalıdır.

MEB yer değiştirme sistemini yeniden ele almalıdır. Tüm normların açıldığı yer değiştirmeler ciddiyetle yaz aylarında yapılmalı, öğretmenler okullar açılırken tayin ve ev telaşına düşürülmemelidir.

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri