GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-09-2017 23:58   Güncelleme : 29-12-2020 15:45

MEB'den Ayılı Karikatür Krizine Çözüm: Selçuk Erdem 'in Karikatürü Yırtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 6. sınıf Türkçe çalışma kitabında Selçuk Erdem’in karikatürünün olduğu sayfanın imha edilmesini istedi.

MEB'den Ayılı Karikatür Krizine Çözüm: Selçuk Erdem 'in Karikatürü Yırtılacak
Türkçe 6. sınıflar ders kitabında olan ve tartışma yaratan karikatürle ilgili MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş açıklama yaptı. Durmuş, "Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye arkadaşlarımıza talimat gönderdik. Bütün il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere hazır bekletilen kitaplardan Türkçe 6. sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Türkçe 6. sınıf kitabında bir ayının el hareketi yaptığı karikatürün yorumlanmasının istendiği sayfanın imha edilmesi gerektiği konusunda talimat gönderdiklerini belirterek, "Bütün il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere hazır bekletilen kitaplardan Türkçe 6. sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek" dedi.
 
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri