SENDİKA
Giriş Tarihi : 06-09-2017 16:47   Güncelleme : 06-09-2017 17:04

Yeni eğitim döneminde tam gün eğitim çıkmazı

İzmir’de yeni eğitim dönemi tam gün çıkmazı ile başlayacak. Eğitim sendikaları, tam gün eğitim için okulların fiziki durumlarının yetersiz olduğunu açıklayarak uygulamanın ertelenmesini istedi.

Yeni eğitim döneminde tam gün eğitim çıkmazı

Yeni eğitim öğretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Milyonlarca öğrencinin ders başı yapacağı bu kritik tarih bir çok soruna da gebe. Yeni müfredat, tam gün eğitim ve hizmetli sorunu başta olmak üzere bir dizi çıkmazın içerisine girecek olan öğretmen, veli ve öğrenciler şimdiden 2017-2018 yılında yaşanması muhtemel sorunları aşmanın yollarını aramaya koyuldu.

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir’den ise önemli bir uyarı geldi. Yeni dönemde Buca’da 8 okulun tam gün eğitime geçmesi bekleniyor. Başkan Demir, okulların fiziki yapılarının tam gün eğitimi kaldıramayacağını belirterek, bu karardan vazgeçilmesini istedi.

Tam güne geçen okullarda büyük sorunlar yaşayacağını kaydeden Demir; “Okullarımızın fiziki kapasitesi belli. Bir okulda 250 öğrencinin olduğunu düşünelim. Bunları sabahçı ve öğlenci diye ikiye bölelim. 125 öğrenci. Okul yapılırken 125 kişiye göre yapılmış. Tuvaleti belli, koridorların genişliği belli, sınıfların ortamı belli… Yani okulların fiziki durumları ortada. Siz, fiziki duruma kaldıramayacağı bir yükü yüklemeye çalışıyorsunuz. Bu kamyon bu yükü çekmez. Biz bunu her ortamda dile getirdik ama ne yazık ki kararlarından dönmediler. Bundan sonrasını yaşayarak göreceğiz” dedi.

Tam gün eğitime geçilecek okullarda bu uygulamanın ertelenmesi gerektiğini belirten Merih Eyyup Demir, yeni okul binalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. (gazetedokuzeylul.com)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri