ATAMA
Giriş Tarihi : 01-09-2017 12:53   Güncelleme : 01-09-2017 12:53

MEB ücretli öğretmen arıyor

Okulların açılmasına çok az bir zaman kalmış olmasına baz okullardaki öğretmen açıkları hâlâ çözülmedi. Bir yanda yüz binlerce öğretmen atama beklerken, bir yandan da Türkiye’nin her yerindeki pek çok ilçede, milli eğitim müdürlükleri ‘ücretli öğretmen’ arıyor.

MEB ücretli öğretmen arıyor

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre, İstanbul’un 39 ilçesinin 36’sı, Ankara’nın 25 ilçesinin 7’si, İzmir’in 30 ilçesinin 16’sı, Kocaeli’nin 12 ilçesinin 12’si, internet sitelerinde, “ücretli öğretmenlik” duyurusu yayımladı.

Eğitimci Alaattin Dinçer’in bu konuda yaptığı çalışma şöyle: “İlçe milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerine bakıldığında 6, 7 ve 8. aylara ait ücretli öğretmenlik için başvuru duyurularının yoğunluğu göze çarpmaktadır. Ek ders ücreti ödemeli ve geçici süreli çalıştırma esasına dayanan ücretli öğretmen ilanlarının belli illerle sınırlı olmayıp, hemen hemen bütün illeri ve bu illere bağlı ilçelerin büyük bir bölümünü kapsadığını görmek mümkün. İncelenen 17 büyük şehre bağlı 345 ilçe arasında büyük şehirlerin merkez ilçeleri de bulunuyor. İncelenen 345 ilçenin 246’sında ücretli öğretmenlik duyurusu yapılmış.

Örneğin; İstanbul’un 39 ilçesinin 36’sı, Ankara’nın 25 ilçesinin 7’si, İzmir’in 30 ilçesinin 16’sı, Kocaeli’nin 12 ilçesinin 12’si, Bursa’nın 17 ilçesinin 9’u, Gaziantep’in 9 ilçesinin 9’u, Şanlıurfa’nın 13 ilçesinin 13’ü, Antalya’nın 19 ilçesinin 14’ü, Adana’nın 15 ilçesinin 14’ü ücretli öğretmenlik için başvuru yapılması duyurusunu internet ortamında yayımlamış durumda.”

Ücretli öğretmenlerin, açık ve ihtiyaç bulunan dersler, jzel eğitim sınıflarına yardımcı öğretmenlik ve yıl içinde rapor ya da ücretsiz izin alanlar için değerlendirilmek üzere istihdam edildiklerine dikkat çeken Dinçer, “Öğretmenlik mesleği bugün OHAL KHK’leri ve emeklilik depremi ile sarsılıyor. Depremin nedenleri olarak ihraçlar ve açığa almalar, yeniden başlatılan ‘sözleşmeli kölelik’ uygulaması ve mülakatlar ile deneyimli öğretmenlerin emekli olmak için sıraya girmiş olması sıralanıyor’’ dedi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri