ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 18-08-2017 22:58   Güncelleme : 18-08-2017 22:58

Norm Fazlası Öğretmenler İçin MEB Görevlendirme Genelgesi

Norm Fazlası Olan ve Olacak Öğretmenler için MEB görevlendirme genelgesi yayımladı

Norm Fazlası Öğretmenler İçin MEB Görevlendirme Genelgesi

1. Eğitim kurumlarında norm kadro fazlası öğretmen bulunmaması, bu durumdaki öğretmenlerin ihtiyaç duyulan okullara görevlendirilmesi esastır.

2.Öğretmenler, zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilmeyecektir.

3. Zorunlu hallerde bu kapsamdaki görevlendirmeler; ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından öncelikle aynı ilçe içinden, aynı ilçede ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenin bulunmaması halinde il içinden ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından yapılacaktır.

4.Atama yetkisi valiliklerde bulunan eğitim kuramlarının öğretmen ihtiyacı, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından yapılacak görevlendirmelerle giderilecek; ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yoluna, ancak ihtiyacın bu şekilde giderilememesi halinde gidilebilecektir.

5. Görevlendirmeler, eğitim ve öğretimin aksatılmaması ve ders bütünlüğünün sağlanması için ders yılı içerisinde yapılmayacak; bir sonraki eğitim öğretim yılı içinde yapılması düşünülen görevlendirmeler 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında planlanıp aynı tarihler içinde ve görev süreleri net olarak belirlenerek sonuçlandırılacaktır.

Bakan İsmet Yılmaz imzalı 81 ile gönderilen genelge:

 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri