GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-08-2017 14:43   Güncelleme : 21-08-2017 14:49

Öğretmenler Eylül Dönemi Seminer Çalışmasını İstediği Yerde Yapabilecek Mi?

2017 Eylül Ayı Seminerleri Ne Zaman Başlayacak? Öğretmenler Seminer Çalışmasını İstediği Okulda Alabilecek mi?

Öğretmenler Eylül Dönemi Seminer Çalışmasını İstediği Yerde Yapabilecek Mi?

Eylül Dönemi Mesleki Çalışmaları Bayram tatilinin bitmesinden hemen sonra 5 Eylül Salı günü başlayacak. Öğretmenler Eylül Dönemi Mesleki Çalışmalarını istediği il ya da ilçede yapamayacak. Geçen yıl Bayram nedeniyle öğretmenlere bu hak tanınmıştı ancak bu yıl öğretmenler çalıştıkları kurumda olacaklar. 18 Eylül'de okullar açıklacak.

Yönetmelik şu şekilde:

(1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur.(2) Bu çalışmalarda;

a) Yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler yapılır.

b) Yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılır.

c) Öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılır.

ç) Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemler yapılır.

d) Eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılır.

e) Okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretimle ilgili diğer konular da değerlendirilebilir.

f) Gerektiğinde Bakanlığın ilgili birimlerince hazırlanan plana göre farklı mesleki çalışma programları da uygulanabilir.

(3) Yönetici ve öğretmenler;

a) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ilk haftasında, okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar.

b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar.

c) Eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar geçen süre içerisinde yapılan mesleki çalışmalarda okul müdürlüklerince hazırlanan program dahilinde kendi okullarındaki mesleki çalışmaya katılırlar."

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri