ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 27-07-2017 19:10   Güncelleme : 27-07-2017 19:10

Öğretmenlere Kariyer Basamakları Şoku!

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Öğretmen Strateji Belgesinde öğretmenlerin kariyer basamaklarıyla ilgili sıkıntılı teklifler var.

Öğretmenlere Kariyer Basamakları Şoku!

Bütün mesleklerde olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de öğretmenlere bir kariyer olanağı ve yeterliklere dayalı kariyer gelişim planı sunulması, bireysel amaçlara bağlı olarak motivasyonu ve iş performansını olumlu etkileyecek böylece eğitim ve öğretim daha nitelikli hale gelecektir.

Bu sebeple öğretmenlerin sürekli mesleki gelişime teşvik edilmesi, niteliklerinin artırılması, statülerinin yükseltilmesi amaçlarına yönelik olarak öğretmenlere kariyer basamaklarında yükselme imkânı verilmesi gerekmektedir.

Mevcut öğretmen kariyer sisteminin Öğretmen Yeterlikleri’ne dayalı olarak yapılacak olan performans değerlendirme sonuçlarına, yapılacak sınavlara, öğrenci başarılarına ve benzer mahiyetteki kriterlere dayalı olarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Oluşturulması planlanan yeni modelde öğretmenlerin kariyer basamaklarındaki unvanları belirli bir süreliğine alması ve bu unvanı devam ettirebilmek için ilgili kriterleri sürekli olarak karşılaması gerekmektedir.

Bu hedefin gerçekleştirilmesi için aşağıdaki eylem planlanmıştır:

 

Personelmebhaber

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri