SENDİKA
Giriş Tarihi : 27-07-2017 04:05   Güncelleme : 27-07-2017 04:05

KESK: En az 3.450 lira olsun!

1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri için talepler belirlendi. Önce OHAL’in kaldırılması istendi.

KESK: En az 3.450 lira olsun!
Gelecek hafta başlayacak olan memur toplusözleşme görüşmelerinde masada yer alacak olan KESK de taleplerini belirledi. En düşük kamu çalışanı maaşının kira, yakıt, ulaşım, çocuk ve aile yardımı hariç 3 bin 450 liraya yükseltilmesini isteyen KESK, OHAL’in kaldırılması ve kanun hükmünde kararnamelerin de (KHK) geri çekilmesini talep etti. KESK’in “Grevli gerçek toplusözleşme hakkımızdır. OHAL/KHK rejiminin kalktığı, eşit, özgür, barışçıl, laik, demokratik bir Türkiye istiyoruz” başlığıyla duyurduğu talepleri şöyle:
 
-İhraç edilen ve açığa alınan tüm kamu çalışanları görevlerine iade edilsin. Aradan geçen sürelerdeki hak kayıpları karşılansın.
 
-İş güvencesini ortadan kaldıracak sözleşmeli çalışma, performansa göre ücretlendirme gibi çalışmalara son verilsin. Seçilmişlerin yerine atanan kayyımlar geri çekilsin.
 
Eşitlik sağlansın
 
-Gerici/mezhepçi eğitime karşı bilimsel, demokratik, özgürlükçü, laik ve anadilinde eğitim hakkı sağlansın.
 
-İnsanca yaşanacak bir ücret verilsin. Bunun için en az ücret alan kamu emekçisinin maaşı Temmuz 2017 itibarıyla kira, yakıt, ulaşım çocuk ve aile yardımı hariç 3 bin 450 TL’ye yükseltilsin.
 
-Kira yardımı aylık 427 TL, aile/ eş yardımı aylık 350 TL, çocuk yardımı 350 TL, asgari ücret tutarında yılda iki ikramiye ve ulaşım için aylık abonman bilet ücreti ödensin.
 
-Tüm ek ödemeler emekliliğe ve emekli aylığına yansıtılsın. Başta lisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergeleri 3600’e, önlisans mezunu olanların 3000’e çıkarılsın.
 
-Kadın kamu emekçilerine; çalışma yaşamında uygulanan ayrımcılık, mobbing, baskı ve şiddete son verilsin. İstihdam ve terfilerde cinsiyet eşitliği sağlansın.
 
-En az 50 çalışanın bulunduğu işyerlerinde ücretsiz, nitelikli anadilinde hizmet verecek kreş ve bakımevleri açılsın.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri