SORU - CEVAP
Giriş Tarihi : 03-09-2023 18:21   Güncelleme : 03-09-2023 18:21

Öğrencilerin devamsızlıklarını e-okula kim girer?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapan personelin öğrencidevamsızlığını e-okula girme görevi var mıdır? şeklindeki sorunun çok net bir cevabı vardır.

Öğrencilerin devamsızlıklarını e-okula kim girer?

İlkokul da olsa ortaokulda olsa hatta lise de olsa öğretmenin öğrenci devamsızlığını sisteme girme görevi yoktur. Öğretmen, öğrenci devamsızlıklarını sisteme girmeyebilir ya da okul/kurum müdürü öğretmene böyle bir görev veremez.

Öğrenci devamsızlıklarını e-okul'a girme görevi ilkokulda da ortaokulda da lisede de müdürün belirlediği yani bu görevi verdiği müdür yardımcısınındır.

İlkokul ve ortaokullarda öğrenci devamsızlıklarının E-okul'a işlenmesi işleminin kimin tarafından yapılacağı sorusuna cevap verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğini incelemek gerekir.

İlgili yönetmeliğin ''Devam, devamsızlığın izlenmesi ve izin verme'' başlıklı 18. Maddesinde (Değişik:RG-25/6/2015-29397) şu ifadeler yer almaktadır:

''Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip edilir.''

Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda öğretmen tarafından, ortaokullarda ise okul yönetimleri tarafından öğrenci devamsızlıları E-okul sisteminde işlenmelidir. Okul yöneticileri tarafından ise süreç takip edilmelidir.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri