GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-07-2017 02:28   Güncelleme : 13-07-2017 02:28

O ceset PKK’nın kaçırdığı öğretmene mi ait?

Tunceli Valiliği, Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde bir erkeğe ait ceset bulunduğunu açıkladı. Vali Tuncay Sonel, cesedin 16 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

O ceset PKK’nın kaçırdığı öğretmene mi ait?

Tunceli Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ,”12 Temmuz 2017 günüi saat 12.20 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu 25’inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait olduğu anlaşılan ceset bulunmuştur. Tespit edilen ceset yapılacak ön otopsi işlemine müteakip Malatya Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecektir. Ceset üzerinde yapılacak olan DNA incelemesi işleminin akabinde kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır” denildi.

YILMAZ AİLESİNDEN DNA ÖRNEĞİ ALINACAK

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bölgede herhangi bir kayıp erkek ihbarı ve şikayeti alınmadığını belirterek, cesedin 19 Haziran günü Tunceli-Erzincan karayolunun 46’ncı kilometresinde kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olabilme ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Cesedin Pülümür Çayı’nın kıyısına vurmuş şekilde bulunduğunu belirten Vali Sonel, “Ceset tahribata uğradığı için tanınmaz bir halde. Bu da uzun süredir suda kaldığını gösteriyor. Bulunan erkek cesedi otopsi sonrasi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinden alınacak DNA örneği ile yapılacak karşılaştırma sonucunda kesin kimlik tespiti yapılacak. Ceset vatandaşların ihbarı sonucu bulundu” dedi.

16 HAZİRAN’DA KAÇIRILMIŞTI

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde görev yapan ve memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıkan öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü Tunceli- Erzincan karayolunu kesen PKK’lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçıldı.

PKK terör örgütü daha sonra öğretmen Yılmaz’ı şehit ettiklerini açıklarken, jandarma timleri Yılmaz’ın bulunması için operasyon başlatmıştı. DHA

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri