GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-07-2017 19:04   Güncelleme : 05-07-2017 19:11

IŞİD'li Teröristler Adalet Yürüyüşüne Saldıracaklardı!

Adalet Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığındayken bir minibüsün içinde yakalanan IŞİD'li teröristlerin kimlikleri ve yaptıkları plan belli oldu.

IŞİD'li Teröristler Adalet Yürüyüşüne Saldıracaklardı!

Onbinlerce kişiden oluşan adalet yürüyüşü kortejine saldırma hazırlığı yaparken yakalanan IŞİD’li teröristlerin kimlikleri belirlendi.

Konuya ilişkin olarak Hürriyet.com.tr’ye açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik IŞİD militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi” dedi.

Korteji saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Oğuzhan K.’nın 38 UU 962 plakalı minibüsü dün saat 20.30’da İstasyon caddesindeki bir otomobil kiralama firmasından bir haftalığına 2 bin 500 liraya kiraladığı saptandı.

Şirket yetkilisi Birol Aydın, “Kendisinin bir inşaat firmasında şoförü olduğu söyleyen Oğuzhan K. saat 20.30 sıralarında gelerek,ağabeyinin yurt dışından geleceğini onu ve çocuklarını karşılamak için bir minibüse ihtiyacı olduğunu söyledi ve bir haftalığına minibüsümüzü kiraladı. Oldukça sakindi. Bugün öğle saatlerinde polisler gelerek, kendisinin minibüsü bana kiralarken verdikleri sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı suretini istediler. Benim de ifademi aldılar. Aracımızın böyle bir olayda kullanılacak olması bizi üzdü” dedi.

1’i KADIN 6 TERÖRİST YAKALANDI

Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Oğuzhan K.’nın bir inşaat şirketinde beton kamyonu şoförü olduğu belirlendi. Oğuzhan K. ile birlikte büyük eylem hazırlığı içinde bulundukları ve IŞİD militanı olduklarıileri sürülen Emre E. ve Ali M. ile 1’i kadın kişi daha Kayseri’de gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 6’ya çıktı.

Emniyet kaynakları Oğuzhan Korkmaz’ın, IŞİD’in uyuyan hücrelerinden birinde olduğu ve Suriye’den gelen emir üzerine bu eylemi gerçekleştirmek istediği, Emre E. ve Ali M.’ninülke genelinde ses getirecek eylemler yapmaya hazırlandığını belirtti.

KAYSERİ EMNİYETİ’NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü’nü provake etmek amacıyla ilimizden kiralamış olduğu araçla Kocaeli’ne hareket eden ve burada araç ile yürüyüş yapan kortej üzerine sürmek suretiyle eylem yapma planı içerisinde olduğu tespit edilen O.K. isimli şahıs Kocaeli Emniyeti ile kurulan koordinenin ardından Kocaeli Emniyetince yakalanması sağlanmıştır. O.K. ile ilimizde irtibat haline olan ve eylemi organize ettiği değerlendirilen 3 şahıs Kayseri TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir” denildi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri