SINAV
Giriş Tarihi : 01-07-2017 01:07   Güncelleme : 01-07-2017 01:16

TEOG Puanlama ve Yerleştirme Sistemi Değişiyor

MEB, liselere geçişte yeni bir model üzerinde çalışıyor. Sanat ve sporla uğraşan, kurslara giden öğrenciye liseye geçişte ek puan verilmesi planlanıyor. Bu ek puan, yerleştirme puanını yüzde 30'a kadar etkileyecek.

TEOG Puanlama ve Yerleştirme Sistemi Değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG'da kültür, sanat ve spor dallarıyla ilgilenen, "sosyal" yönü öne çıkan öğrencilere ek puan vermeye hazırlanıyor. Bu faaliyetlerin liseye yerleştirme puanına yüzde 20 ya da yüzde 30 oranında etki etmesi planlanıyor.
 
3 BAKANLIK ÇALIŞIYOR
 
MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında işbirliği görüşmeleri başladı. Bütün il ve ilçelerde öğrencilerin gidebileceği gençlik ve kültür merkezleri ile özel sanatsal ve sportif kurslar tek tek belirlenecek. Öğrencinin okuduğu bölgede gidebileceği herhangi bir kamu ya da özel kurs bulunmaması durumunda okuldaki branş öğretmenlerine kurs açmaları için destek verilecek.
 
Bakanlık, "Öğrenci kurs alabilir" diye merkez ve özel kursları akredite edecek. Öğrencilerin 1. sınıftan 8. sınıfa kadar katıldığı kursların listesini tutacak bakanlık; kültür, sanat ve spor kurslarını puan değerlendirmesine tabi tutacak.
 
Bir öğrenci 1. sınıftan itibaren yüzme kursuna gidiyorsa TEOG sınavına girdiğinde yüzde 20 ile yüzde 30'a kadar ek puan alacak. Aynı durum müzik enstrümanı çalan ya da kültürel, sanatsal etkinliklere katılan öğrenciler için de geçerli olacak.
 
ÜNİVERSİTE İÇİN PLAN
 
MEB yetkilileri, acil eylem planında 1 yıl içinde gerçekleşecek reformlar arasında yer alan "Öğrencilerin okul başarıları ile sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerinin göz önünde bulundurulduğu bir geçiş sisteminin altyapısı oluşturulacak" vaadinin üniversiteye geçişte de uygulanmasını hedeflediklerini söyledi.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri