GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-06-2017 02:51   Güncelleme : 29-06-2017 02:51

Bakan Açıkladı. 657 Devlet Memurları Kanunu Değişiyor Mu?

657 Devlet Memurları Kanunu değişiyor mu sorusu milyonlarca memur tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yaptığı son dakika açıklama ile devlet memurları kanunuyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Açıkladı. 657 Devlet Memurları Kanunu Değişiyor Mu?
657 Devlet Memurları Kanunu'nu kalkıyor mu yoksa yeni bir düzenleme gelecek mi sorusu milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. 657 Devlet Memurları Kanunu ile ilgili Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı.
 
Müezzinoğlu, milyonların beklediği düzenlemelerin son durumunu anlattı. Kamu personel reformunun bu yıl gündemde olmayacağını söyleyen Müezzinoğlu,200 bin kişiyi ilgilendiren kamu toplu sözleşmelerinde ise yüzde 90 anlaşma sağlandığını açıkladı.
 
Toplu sözleşmeleri bayram öncesi tamamlamak istediklerini geldikleri noktada ise yüzde 90'lık bölümün tamamlandığını belirten Müezzinoğlu, anlaşmanın unsurları arasında düşük maaş alanlara iyileştirme yapılmasının da bulunacağını belirtti. Müezzinoğlu, "Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Çok ufak tefek rötuşlar kaldı" diye konuştu.
 
3 AY SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMA BİTİYOR
 
İstihdam seferberliğinde özel sektörde 1 milyon çalışan hedefinin aşıldığını, kamudaki istihdamlarla birlikte 1.3 milyon seviyesinin geride bırakıldığını kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonraki süreçte özel sektöre teşekkür kampanyası yapacaklarını belirtti. Müezzinoğlu, "Özel sektöre milyon kere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bazı teşvik şartlarının da esnetileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "3 ay sigortasız olma şartını, gelen talepler doğrultusunda 10 veya 15 güne indirmek için çalışıyoruz" dedi.
 
Yeni stratejinin bir uzantısı olarak esnek ve uzaktan çalışmanın tekrar gündeme geleceğini ifade eden Müezzinoğlu, 3-4 maddelik bir yasa paketi çalıştıklarını da açıkladı. Bu alandaki uygulama zorluklarını ortadan kaldıracaklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Esnek çalışma alanında güçlü adımlar atmazsak, istihdamı geniş alanlara yaymakta zorlanırız. Bir de artık hayat çok dinamik. Öyle meslekler var ki, 24 saati çok dinamik. Veya belli mevsimleri çok yoğun olan sektörler var. Esnek çalışma, özellikle genç istihdamına çok katkı sağlayacak" dedi.
 
KAMU REFORMU 2018'E KALDI
 
Kamu çalışanlarının beklediği kamu personel reformunun ise kısa vadede olmayacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Çalıştaylar yapıyoruz. Bu çalıştaylar 2018'in sonuna kadar sürecek. Ondan önce gündemimizde yok" ifadelerini kullandı.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri