ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 24-06-2017 03:05   Güncelleme : 24-06-2017 03:05

Fark Yaratan Öğretmen Çift

Giresun Bulancak'ta fark Yaratan Öğretmen Çift 351 öğretmene seminer çalışmalarında Mangala oyununu öğretmeyi başardı.

Fark Yaratan Öğretmen Çift
Bulancak bir Lisede Müdür Yardımcılığı yapan Aytek TURAN ve eşi Biyoloji Öğretmeni Tülin KARAKILIÇ TURAN'ın Kişisel girişimleri ve çabaları sonucu Mangala Federasyonu tarafından eğitimlerini alarak Giresun’un ilk sertifikalı Mangala Eğitmenleri oldular. 
 
Aytek Turan Güncel Eğitime Yaptığı açıklamada;
 
"Biz Giresun Bulancak'ta çalışan bir öğretmen çiftiz. Eşimle beraber kızımızın ilgilenebilmesi ve kendini geliştirebilmesi adına öğrenme yolculuğuna başladığımız zeka oyunları dünyasında en eski Türk Zeka oyunu Mangala ile tanıştık.  Ailece o kadar eğlendik ve mutlu olduk ki, neden bu oyunu tüm öğrencilere ulaştırmayalım fikriyle ve Giresun'un Bulancak Ilcesinde kendi çabalarımız sonucu  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  İlçe Kaymakamlığı ve Mangala Federasyonu arasında yıl sonu öğretmenlerin seminer çalışmalarında ilçedeki öğretmenlere öğretebilmek için bir protokol imzalanmasını sağladık. Ve sonunda  ilcemizde 351 ogretmenimize seminer calismalarinda  Mangala oyununu öğretmeyi başardık" dedi.
 
Öğretmen çift, bu oyunu öğrenmekle kalmayıp, mangalayı çalıştıkları ilçede tanıtabilmek ve diğer öğretmenlere öğretebilmek için Mangala Federasyonuyla iletişime geçerek, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bulancak Kaymakamlığı ve Mangala Federasyonu arasında Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları için işbirliği protokolü imzaladılar ve ilçemizde okul öncesi, ilk ve ortaokullarda görev yapan toplam 351 öğretmenimize Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde mangala eğitim semineri verdiler.
 
Sadece seminer vermekle kalmayıp, Ankara’dan Mangala Federasyonu Başkanı Rauf ÖZGEN ve Başkan Yardımcısı Erkan SELEK’i ilçemize getirmeyi başardılar. Mangala Federasyonu Başkanı Rauf ÖZGEN ile Bulancak Kaymakamı Niyazi ULUGÖLGE’nin eğitimin uygulamalı kısmında karşılıklı olarak oyunu oynaması seminere ayrı bir renk katmıştır.
 
 
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri