SENDİKA
Giriş Tarihi : 19-06-2017 18:00   Güncelleme : 19-06-2017 18:12

Ebru Sungar'dan Seminer Eleştirisi

Eğitim İş Genel Basın-Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Ebru Sungar, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından öğretmenlere verilen ‘Bütçemi Yönetiyorum’ seminerini eleştirdi.

Ebru Sungar'dan Seminer Eleştirisi
Sungar, “Bizler, Kamu emekçileri, olarak yoksulluk sınırı altında inim inim inlerken, bu seminerin verilmesi "biz size gayet ideal bir ücret veriyoruz, ancak siz harcamayı bilmiyorsunuz" demek değil midir?” diye sordu.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından öğretmenlere ‘Bütçemi Yönetiyorum’ konulu bir seminer çalışması düzenlendiğini aktaran Sungar, seminerin bu alanda yeterliliği olmayan El Sanatları ve Nakış Öğretmeni tarafından verildiğini ileri sürdü. 
 
Sungar, “Amacımız konuşmacı Nakış Öğretmenini zor durumda bırakmak değildir. Ancak; ülkemiz böylesi bir anlayışla nereye varabilir? Hükümet öğretmenlere insanca yaşaması gereken ücreti ödemek yerine finans aktörleriyle omuz omuza verip öğretmeni şükreden; hakkını arayan değil, verilene razı olan kullar haline mi getirmeye çalışmaktadır? Yaklaşık 483 milyar geliri, 505 milyar gideri olan devlet bütçesi ortadayken bu semineri önce hükümetin alması gerekmez mi?” dedi.
 
YANDAŞLARI ŞİMDİDEN UYARIYORUZ
 
Öğretmenlerin ücretlerine dikkat çeken Sungar, “Bizler, Kamu emekçileri, öğretmenler olarak yoksulluk sınırı altında inim inim inlerken öğretmene bu seminerin verilmesi "aslında biz size gayet ideal bir ücret veriyoruz, ancak siz harcamayı bilmiyorsunuz" demek değil midir? Ağustos ayında masaya oturacak ve muhtemelen hükümeti alkışlamaktan elleri patlatacak yandaşları da şimdiden uyarıyoruz! Kadrolaşma ve kayırmacılık konusundaki mahirliğinizi kamu emekçilerinin hakları için gösterin! Biliyoruz ki tüm kamu çalışanlarını yine yanıltacaksınız!” ifadelerini kullandı.
 
istikbalgazetesi.com/
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri