MEB
Giriş Tarihi : 18-06-2017 21:50   Güncelleme : 18-06-2017 21:50

MEB Öğretmenlere ''Yeni Müfredat'' Hizmetiçi Eğitimi Verecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, birkaç yıldır hazırlığını yaptığı yeni müfredat çalışmalarını tamamlamış ve bu çalışmalar da bizzat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıtılmıştı.

MEB Öğretmenlere ''Yeni Müfredat'' Hizmetiçi Eğitimi Verecek!
2017-2018 eğitim ve öğretim yılına yeni müfredat ile başlanacağından yeni müfredat ile ilgili de bilgilendirici çalışmaların yapılacağı MEB tarafından daha önce de duyurulmuştu.
 
Konuyla ilgili konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlerin yeni müfredatın içeriğiyle ilgili hizmet içi eğitim çalışmalarına alınacağını belirtti.
 
Müsteşar Tekin, Balıkesir’de eğitimcilerle biraraya geldiği iftar programında yeni müfredat çalışmalarının dört yıl sürdüğünü ve birçok kesimden veriler toplandığını belirtti.
 
2017-2018 eğitim ve öğretim yılına 1, 5 ve 9. sınıfların yeni müfredata uygun bir eğitimle başlayacağını kaydeden Tekin, buna uygun kitapların ve setlerin de okulların açılacağı 18 Eylül 201 Pazartesi günü öğrencilerin sıralarında olacağını söyledi.
 
Yeni müfredatla ilgili bilgilendirme çalışmalarının hizmet içi eğitimlerle yapılacağını söyleyen Tekin, bu konuda her ilden ve her branştan en az iki tane bu işle ilgili eğitim almış formatör öğretmenin öğretmenlere yeni ve eski müfredatla ilgili bilgiler vereceğini, yeni müfredatın ayrıntılı bir biçimde tanıtılacağını belirtti.
 
Müsteşar Tekin, öğretmenlere verilecek olan hizmet içi eğitim seminerleriyle ilgili zaman konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri