GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-06-2017 23:08   Güncelleme : 06-09-2023 15:21

Müfredatta tüm derslerde değişikliğe gidildi

Müfredatta tüm derslerde değişikliğe gidildi, 1 ders hariç.

Müfredatta tüm derslerde değişikliğe gidildi
Yeni müfredat taslağı Ocak'ta açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı müfredat üzerine görüşleri aldı. Ama yeni eğitim döneminde uygulanacak müfredatın son şekli henüz açıklanmadı. Yeni müfredat ile toplam 53 dersin müfredatı değişecek. Ama zorunlu din dersi müfredat çalışmaları yetişmedi. Din dersi için mevcut müfredat okutulmaya devam edilecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu yıl zorunlu din dersi müfredatında değişiklik yapılmayacak. Aslında çalışmalar başlatılmış, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ait yeni müfredat AİHM kararlarına göre yeniden düzenlenmişti. Alevilerle ilgili bölümler arttırılmıştı. Alevi derneklerinden yeni müfredat ile ilgili de görüş alınmıştı. Ama müfredat çalışmaları yetişmedi. Bir sonraki yıl değiştirilmesi öngörülüyor. Yani Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatında bu yıl değişikliğe gidilmeyecek, mevcut müfredat devam edecek.
Müfredata kademeli geçiş uygulanacak. 2017-2018 eğitim - öğretim yılında, 1, 5, ve 9. sınıflar yeni müfredatla tanışacaklar. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi hariç tüm derslerin müfredatı yenilenmiş olacak.
 
Şimdi bakanlığın kamuoyu ile müfredatı paylaşması bekleniyor.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri