MEB
Giriş Tarihi : 06-06-2017 15:57   Güncelleme : 06-06-2017 16:06

MEB Radyo Yayınına Başladı

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin öğrenirken eğlenmeleri ve ders konularını pekiştirmeleri için farklı içerikler sunmak üzere oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Radyo, internet üzerinden deneme yayınları gerçekleştiriyor.

MEB Radyo Yayınına Başladı
EBA Radyo test yayınlarına başladı
 
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen EBA Radyo´nun "http://www.eba.gov.tr/radyo" adresi üzerinden ulaşılabilen deneme yayınları yaklaşık bir aydır sürüyor. EBA Radyo´da ders içerikleri, çocuk programları, romanlar, masallar, şiirler, şarkılar ve arşiv programları öğrencilerin kullanımına açıldı.
 
Öğrenciler, mobil uygulaması da olan radyo yayınından, edebiyat, felsefe, coğrafya, tarih gibi sözel dersleri, öğretmenlerin anlatımıyla dinleyebilecek. Derslerin yanı sıra Ahmet Hamdi Tanpınar, Ömer Seyfettin, Reşat Nuri Güntekin gibi Türk edebiyatının önemli yazarlarının eserlerine ilişkin kısa tanıtıcı bilgiler, özel metinler ve özel seslendirmeler eşliğinde EBA Radyo´da yayınlanmaya başladı.
 
"Müzik dinlerken bilgilenecek"
 
YEĞİTEK, EBA Radyo ile eski radyo tiyatroları, Türk Müziği ve Türk Halk Müziği albümlerinden oluşan geniş arşivini gençlerle buluşturuyor. Öğrenciler, radyodan müzik dinlerken edebiyat, felsefe ve diğer sözel derslere ilişkin bilgi notlarını ekranda görerek, derslerde edindikleri kazanımları pekiştirebilecek.
EBA içerikleri Twitter´da
 
Öte yandan, YEĞİTEK tarafından, EBA´nın uygulamalarının yaygınlaştırılması ve öğrencilerin kazanımlarının artırılması amacıyla sosyal medya hesapları Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden "@egitimbilisim" adresli eğitim platformu oluşturuldu.
 
Öğrenciler için matematik, fen bilimleri gibi sayısal derslere ait sorunun çok kısa çözüm videoları da EBA´nın sosyal medya platformunda yayınlanmaya başladı. Sözel derslere ilişkin de kısa hatırlatmaların yer aldığı sosyal medya hesaplarında, öğrencilerin dersleriyle ilgili keyifli çalışmalar yapmaları amaçlanıyor. Bakanlık tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak paylaşımlar için özel bir ekip kuruldu. Ekip, öğrencilerin ilgisini çekecek paylaşımlar için yapacağı özel çalışmalarını günlük paylaşacak. Düşünürlerin, bilim adamlarının, yazarların ve tarihi şahsiyetlerin sözlerinin yer alacağı sosyal medya hesaplarında, eğitime ilişkin tüm yenilikler de ilgililere iletilecek.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri