MEB
Giriş Tarihi : 04-06-2017 16:54   Güncelleme : 04-06-2017 16:54

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’den TEOG Birincileri Açıklaması

Daha önceki yıllarda TEOG sınavında 4 bin civarında birinci çıkarken, bu yıl 15-17 bin birinci çıktığı iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, 'TEOG bir merkezi sınav değil. Bir yerleştirme süreci. Ve bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor. Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor' dedi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’den TEOG Birincileri Açıklaması

Eğitim-İş’in TEOG’da yaklaşık 15 bin öğrencinin tam puan alarak birinci olduğunu kaydetmesi ve bu durumun şüphe uyandırdığını belirtmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, açıklama yaptı.

Tekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, TEOG’un normal yazılılardan bir farkı olmadığını belirterek, “Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor” dedi.

Tekin’in açıklamaları şöyle; “TEOG süreci ile ilgili bazı yanlış anlamalar var kamuoyunda. Bir hususu hatırlatmakta yarar var. Genellikle YGS-YLS merkezi sınavlarla karıştırılıyor. Bu da yanlış anlamalara sebep oluyor. TEOG bir merkezi sınav değil. Bir yerleştirme süreci. Ve bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor. Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor. Tekrar hatırlatalım bu kapsamda yaptığımız sınavların çocuklarımızın normal yazılılarından hiçbir farkı yok. Ders saatinde, kendi sınıfında, işlenilen konulardan normal sınava giriyor çocuklarımız. Bu nedenle herhangi bir yazılıdan ülke genelinde kaç çocuğumuz tam puan alıyorsa burada da benzer sayıda tam puanlar var. Aynı sınıfta birden fazla öğrencinin herhangi bir dersten tam puan alması nasıl tuhaf değilse burada da öyle. Allah hepsinin bahtını açık etsin, yollarını hep başarılarla doldursun. İyi insanlarla karşılaştırsın.”

yusuf
 

 

yusuf1
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri