GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-06-2017 12:23   Güncelleme : 04-06-2017 12:23

Teog'da 15 Bin Birinci

Eğitim İş Sendikası, 2. Dönem TEOG merkezi ortak sınavlarında 15 bin birinci olduğunu iddia etti.

Teog'da 15 Bin Birinci
Eğitim İş sendikasından yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:
 
“İkinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi (TEOG) merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrencimiz katıldı. Birinci dönem TEOG sınavlarında ortalama başarının düşük olması nedeniyle ikinci dönem TEOG sorularının bilinçli olarak kolay hazırlandığı tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Bugüne kadar yapılan TEOG sınavlarında 2 bin ile 4 bin arasında öğrencimizin 120 sorunun tamamını doğru yapabildiği bilinen bir gerçek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) birinci dönem TEOG’daki düşük başarı ortalamasını yükseltebilmek için ikinci sınavın sorularını kolay hazırladı. Bu nedenle de sendikamızın araştırmalarına göre, ikinci dönem TEOG’ta yaklaşık 15 bin öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yaptı. Buradaki sorun çocuklarımızın soruların tamamını doğru yapabilmesi değil, MEB’in yapay bir başarı hikayesi yazma girişimi.
 
 Ölçme-değerlendirmede tutarlılık önemli bir süreç. Tutarlılık, ölçme aracının birkaç kez uygulandığında benzer sonuçları vermesi düzeyi. Tüm TEOG sonuçları incelendiğinde soruların tamamını yapanların sayısı yaklaşık 4 bini geçmez iken son sınavda 15 bin öğrencinin soruların tamamını doğru yapması sınavın tutarlılığını şüpheli hale getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG’la ilgili yaşanan tüm sorunlarla ilgili, öğretmen ve öğrencilerimizin haklarının korunması, bulanıklığın ortadan kalkması, vicdanların rahatlaması amacı ile ivedilikle kamuoyuna bilgi vermelidir.”
 
Eğitim İş
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri