GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-05-2017 06:40   Güncelleme : 20-05-2017 06:45

Erdoğan: 'Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz.' dedi.

Erdoğan: 'Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan gençlere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslenişinde, "Bazılarının yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum" diyerek, kendilerinin seçilme yaşını 18'e indirdiklerini hatırlattı. Erdoğan, 21 Mayıs'taki AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'ni hatırlatarak "Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren gençlerimize hak ettikleri şekilde, gençlerimize yer vermekte kararlıyız." dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında, gençlere yönelik hayata geçen projeleri hatırlatarak "Hayallere kurmaya, projeler geliştirmeye, yarınlar için fikir üretmeye devam edin sevgili gençler. Biz devlet olarak yanınızda olacağız ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
 
"Sevgili gençler, değerli genç arkadaşlarım, kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu milli günümüz vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gençlerimizin geleceğe umutla bakan o gözleri bana daima mutluluk vermiştir."
 
"BAZILARININ YENİ NESİLLE İLGİLİ KARAMSAR DÜŞÜNCELER TAŞIDIKLARINI GÖRÜYORUM"
 
"Bazılarının yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki 'Kızıl elma'mız olan 2053 ise sizlere emanettir. 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma misyonunu da sizler taşıyorsunuz."
 
"BİZ GELECEĞİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ"
 
"Biz geleceğimizden vazgeçmiyoruz, istikballe ilgili hedeflerimizi sürekli büyütüyoruz. Gezi olaylarından, 17-25 Aralık darbe girişimine, çukur eylemlerinden, 15 Temmuz'a kadar her biri tarihi nitelikte pekçok olay yaşadık. Ülkemiz hedeflerinden zerre kadar taviz vermemiştir. Köprüler yine inşa edilmiştir, yeni yeni temeller atılmaya devam edilmiştir. Bu kararlılığı gerisindeki en büyük sebep gençlerimize, güvenli huzurlu bir ülke bırakma bağlılığımızdır."
 
"'DARBE' DEMİYORUM, 'DEVRİM' DİYORUM"
 
"15 sene önce seçilme yaşı neydi? 30. Madem seçme yaşı 18'dir, seçilme niye 18 olmasın. Bunu ilk etapta 25'e indirdik, 16 Nisan'da bunu 18'e indirdik. Şimdi havuz genişledi ama birileri de dedi ki; çoluk çocuğa mı bırakacağız? Milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir çağı kapatık bir çağı açmasıyla doludur. Siz gençliğinize ufuk verirseniz o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur, şimdi bundan sonrası size ait. Devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Darbe demiyorum, devrim diyorum. Birileri darbe heveslisidir, biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz Batılıların dediği gibi sessiz devrimdir. Rabbim bizi mahçup etmesin."
 
"BİZİM TARİHLE OLAN BAĞLARIMIZI KOPARDILAR"
 
"Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en keskin yolu tarihleri ile olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle olan bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle, garip garip şeylerle adeta geçmişi olan tarih olduk. Anlı şanlı tarihimizi bize o şekli ile göstermediler. Diliyoruz ki müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz."
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri