GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-05-2017 16:04   Güncelleme : 11-05-2017 16:33

Plansız tekli eğitime geçişe bir tepki de Buca'dan geldi!

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube, Plansız tekli eğime geçiş ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Şenay Akyol: ''Buca'da İkili eğitimden, hiçbir hazırlık yapılmadan tekli eğitime geçirilmeye çalışılıyor. Bu şekilde yapılacak çalışmalarla tekli eğitime geçilmesi sınıf mevcutlarının iki katına çıkmasına, okul öğretmenlerinin yarısının norm fazlası olarak başka ilçelere gönderilmesine neden olacak. Öğrencilerin yarısı sınıf öğretmenlerinden zorunlu olarak ayrılacaklardır. Okulların fiziki koşulları ve imkânları tekli eğitime uygun hale getirilmeden yapılacak bu dönüşüm eğitimin kalitesinin düşmesine, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin sıkıntı yaşamalarına neden olacaktır.'' dedi.

Plansız tekli eğitime geçişe bir tepki de Buca'dan geldi!

İşte basın açıklamasının tamamı:

Tekli eğitime geçme çalışmaları kapsamında bazı okullar, ikili eğitimden tekli eğitime dönüştürülmek istenmektedir. Bu çalışmalar, 4+4+4 eğitim sistemine geçişte yapıldığı gibi ne velilere, ne öğretmenlere, ne de sendikalara sorulmadan yapılıyor ve bu dönüşüm sürecinde binlerce öğretmen ve öğrenci mağdur olacak.

Başbakan Binali Yıldırım, “2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi sona erdireceğiz ve tam gün eğitime geçeceğiz. Bundan sonra çocuklarımız öğleyin okulda olacaklar, çalışanlar gibi öğlen yemeklerini yiyip akşam eve gidecekler” demişti.

Başbakanın yaptığı bu açıklamadan sonra Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bu dönüşümler yapılmaya çalışılmaktadır. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gizli kapaklı, kimseye sormadan ve okullara hiçbir yatırım yapmadan bu çalışmaları yapıyor. Buca da yetkili sendika olduğumuz halde bizlere bilgi vermekten bile kaçınılan bu tutumu eleştiriyoruz.

Biz eğitim sen olarak tekli eğitimi savunduğumuz halde, okulların tekli eğitime geçirilmesi ile ilgili velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim sendikalarının, konunun uzmanlarının hiçbir konuda görüşleri alınmıyor. İkili eğitimden, hiçbir hazırlık yapılmadan tekli eğitime geçirilmeye çalışılıyor. Bu şekilde yapılacak çalışmalarla tekli eğitime geçilmesi sınıf mevcutlarının iki katına çıkmasına, okul öğretmenlerinin yarısının norm fazlası olarak başka ilçelere gönderilmesine neden olacak. Öğrencilerin yarısı sınıf öğretmenlerinden zorunlu olarak ayrılacaklardır. Okulların fiziki koşulları ve imkânları tekli eğitime uygun hale getirilmeden yapılacak bu dönüşüm eğitimin kalitesinin düşmesine, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin sıkıntı yaşamalarına neden olacaktır.

Tekli eğitime geçilebilmesi için öncelikle okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Dönüşüm sonunda sınıf mevcutlarının artmaması ve öğretmenlerin norm fazlası olmamaları için yeni dersliklerin yapılması gerekmektedir. Öğrenciler tekli sistemde sabah saat 08.30 da okula gelip öğlen sonuna kadar okulda kalacaklar. Öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için yüzlerce öğrencinin yemek yiyebilecekleri yemekhanelerin yapılması gerekmektedir. Yemekhaneler için mutfakların hazırlanması gerekmektedir. Öğrencilerin dinlenme ve yemek saatlerinde zaman geçirebilecekleri fiziki imkânların oluşturulması gerekmektedir.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu yatırımları yapmadan, okulların fiziki koşullarını tekli eğitim yapılmaya uygun hale getirmeden yapmaya çalıştığı bu dönüşüm ilerde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Sınıf mevcutlarının iki katına çıkmasıyla eğitimin kalitesi düşecek, sağlıksız koşullarda yapılan beslenme nedeniyle sağlık sorunları başlayacaktır. Gerekli fiziki imkânların oluşturulmaması öğrencilerin yaralanmalarına ve çeşitli kazalara neden olacaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, okullara gerekli yatırımı yapamaya, eğitim öğretimin tüm taraflarıyla; öğrenci, veli, öğretmen, eğitim sendikaları ve konunun muhatabı kim varsa hepsi ile bu süreci planlamaya çağırıyoruz.

Eğitim Sen 5 Nolu şube olarak, Buca ilçesindeki okullarda hiçbir planlama yapılmadan, bir kuruş yatırım yapılmaksızın sadece yaptık- oldu demek için yapılmaya çalışılan bu dönüşümü kabul etmiyoruz.

EĞİTİM SEN 5 NOLU ŞUBE

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri