GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-05-2017 16:39   Güncelleme : 09-05-2017 16:39

Kadın öğretmenleri cinsel taciz eyleminde hapis ve para cezası verildi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 6 kadın öğretmene cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 4 sanık 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası ile 3 bin 600'er liralık para cezasına çarptırıldı

Kadın öğretmenleri cinsel taciz eyleminde hapis ve para cezası verildi
İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı bir köyde kursa gidemeyen öğrencilere gönüllü olarak ders veren 6 kadın öğretmene cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 4 sanığa 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.
 
İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar Yavuz I, Mustafa B, Mustafa A. ve Ali Ç. ile taraf avukatları hazır bulundu.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek herhangi bir iyi hal indirimi yapılmaksızın sanıkların cezalandırılmasını istedi.
 
Önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirten sanıklar, herhangi bir suç işlemediklerini öne sürerek, takdirin mahkemede olduğunu söylediler.
 
Hakim, sanıklara "cinsel taciz" suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası ile "mala zarar verme" suçundan ise her bir sanığa 3 bin 600 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.
 
OLAY
 
Karabağlar ilçesindeki bir köyde, kursa gidemeyen 35 öğrenciye gönüllü olarak eğitim veren S.C, İ.P, B.D, E.Ş, F.Ö. ve B.Ö. kaldıkları konteyner evde, 2015 yılında, Yavuz I, Mustafa B, Mustafa A ve Ali Ç'nin cinsel tacizine uğradıkları gerekçesiyle şikayetçi olmuş olayı soruşturan cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında "cinsel taciz ve mala zarar verme" suçlamasıyla dava açmıştı.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri