TEKNOLOJİ - YAZILIM
Giriş Tarihi : 04-05-2017 03:54   Güncelleme : 04-05-2017 03:54

Bill Gates, çocuklara akıllı telefon almanın ''güvenli'' yaş sınırını açıkladı

Kültürümüzün teknoloji saplantısı o kadar ileri bir boyuta ulaştı ki modern bilgisayar endüstrisini yaratan kişi bile çocuklarımızı ekrandan uzak tutmamız gerektiğini söylüyor.

Bill Gates, çocuklara akıllı telefon almanın ''güvenli'' yaş sınırını açıkladı
Bill Gates, bir röportajında çocukların 14 yaşına gelene kadar bir akıllı telefon sahibi olmamaları gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Bu yorum, ebeveynlerin mümkün olduğu kadar uzun süre çocuklarını teknolojiyle şımartma güdülerini frenlemeleri gerektiğini savunan teknoloji ve ebeveynlik uzmanları tarafından da övgüyle karşılandı.
 
Dört yıldır dünyanın en zengin kişisi seçilen Bill Gates ve eşi Melinda,14 yaşına basana kadar üç çocuğuna da akıllı telefon sahibi olmalarını yasakladılar. Bill ve Melinda, aile içinde daha fazla sohbete yer açmak için ekran zamanına da sınır koyduğunu söylüyor.
 
Bill Gates röportajında, çocuklarına uyguladıkları kurallar dizisini ve disiplini şöyle anlatıyor: “Yemek yerken masada cep telefonlarımız yanımızda olmuyor, çocuklarımızın 14 yaşına gelene kadar cep telefonları olmasına izin verilmiyor ve sürekli diğer çocukların bunları çok daha erken yaptıklarından şikayet ediyorlar. Genellikle ekransız süreler belirliyoruz, bu da akşamları makul bir saatte uyumalarını sağlıyor.”
 
Bill Gates 14 yaş sınırından bahsetse de çoğu çocuğun hayatında durum oldukça farklı. Örneğin Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre 10 yaşına geldiklerinde her beş çocuktan biri bir akıllı telefona sahip oluyor. Çocuklar 12 yaşına bastıklarında ise bu sayı bir anda adeta uçuşa geçiyor: Bu yaştaki çocukların dörtte üçü artık bir akıllı telefona sahip oluyor.
 
Genç insanlara yönelik teknoloji pazarlama çalışmalarına rağmen söz konusu kendi çocukları olduğunda teknoloji yaratıcılarının kendi cihazlar hakkında neler düşündükleri çok şeyi açıklıyor aslında.
 
Apple’ın kurucularından Steve Jobs’ın ölümünden önce New York Times’ın bir muhabirinin “Çocuklarınız iPad hakkında ne düşünüyor?” sorusuna verdiği unutulmaz cevabı da hatırlayalım: “Daha hiç kullanmadılar. Çünkü çocuklarımızın evdeki teknoloji kullanımını kısıtlıyoruz.”
 
Kaynak: tenplay.com-egitipedia
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri