GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-04-2017 02:32   Güncelleme : 27-04-2017 02:32

‘Ayşe Öğretmen’e hapis cezası

Sokağa çıkma yasakları döneminde Kanal D'deki 'Beyaz Show'a katılarak 'Çocuklar Ölmesin' dediği için hakkında dava açılan Öğretmen Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis kararı verildi.

‘Ayşe Öğretmen’e hapis cezası
Davada yargılanan diğer sanıklar ise beraat etti. Çelik’in aldığı ceza ertelendi. Çelik, yaptığı savunmada, “Sözlerimi tekrar ediyorum; Sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dedi.
 
Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanarak Doğu’da yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında soruşturma açılan öğretmen Ayşe Çelik ve Ayşe'ye destek olmak için kendilerini “ihbar eden” 38 kişinin yargılandığı davanın 4'ncü duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ayşe Çelik ve diğer 38 kişi salonda yer aldı.
 
“SAVUNMA YAPMIYORUM SADECE BEYANDA BULUNUYORUM”
 
Söz alarak savunma yapan Ayşe Çelik, savunmasında şunları söyledi:
“Savcılıkça verilen mütalaadan sonra, hakkımdaki suçlamaya ilişkin savunma yapmam istenmektedir. Hemen belirtmek isterim ki, hiçbir suç işlediğim kanısında değilim. TV programında yapmış olduğum konuşmanın suç olmadığını düşündüğüm gibi, kendimi de bir sanık olarak görmüyorum. Kendimi, iç sesini dinleyen ve vicdani sorumluluğu kapsamında mağduriyetleri dile getiren ve fakat aşama itibariyle bir kısım medya ve yargı eliyle mağdur edilmiş biri olarak görüyorum. Bu nedenle de ben savunma yapmıyorum, sadece beyanda bulunuyorum. Beyanlarım, mağdur beyanıdır.”
 
“LİNÇ EDİLEREK MAĞDUR EDİLDİM”
 
“Ülkenin Güneydoğusunda yaşanan yaygın çatışmaların ve akabinde sokağa çıkma yasaklarının, binlerce insan gibi, doğrudan mağduriyetini yaşadım. Bu mağduriyetlerin duyulması için küçük de olsa bir çığlık olma kastıyla yapmış olduğum konuşma nedeniyle tekrar tekrar linç edilerek mağdur edildim.”
 
“SÖZLERİMİ TEKRAR EDİYORUM: ÇOCUKLAR ÖLMESİN”
 
“Sayın Başkan; Nice kuzu ile kurt hikayesi vardır. Kuzu masumiyeti, kurt ise ard niyetli muktediri işaret eder bu hikayelerde. Derenin aşağısında su içen kuzuya, derenin yukarısında bulunan kurdun ‘neden suyumu bulandırıyorsun!' demesine benziyor velhasıl halimiz. Kuzunun ne cevap vereceğinin bir önemi yoktur. Maksat kuzuyu yeme ve familyasına mesaj vermedir esasen. Bu dava ile de maksat hasıl olmuş galiba. Kuzu yenmiş, familyaya mesaj verilmiştir.
 
“Masumiyetime inanan ve sözlerimi sahiplenen bilim insanı, siyasetçi, aydın, sanatçı, hukukçu dostlara teşekkür ederken hala da güncel bir çığlık olduğunu düşündüğüm o sözlerimi tekrar ediyorum; Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın!”
 
sozcu.com.tr
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri