SENDİKA
Giriş Tarihi : 26-04-2017 17:34   Güncelleme : 26-04-2017 17:34

Resmi yazışma ve bildirimler WhatsApp üzerinden yapılamaz

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, milli eğitimde WhatsApp uygulamasının resmi yazışmalarda kullanıldığına dikkat çekerek, ''Resmi yazışmalar, kurallar çerçevesinde yapılmalıdır. WhastApp ile resmi yazışma olmaz'' dedi.

Resmi yazışma ve bildirimler WhatsApp üzerinden yapılamaz
Teknolojinin her geçen gün daha fazla hayatımıza girmesi bazı sorunları da beraberinde getirmeye başladı. Okul müdürleri, milli eğitimin diğer kademelerindeki yöneticiler arasında WhatsApp sohbet hattı kurulduğunu belirten Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, bu uygulamanın yönetici ve alttaki personeli arasında resmi yolla yapılması gereken yazışmalarda da kullanıldığına dikkat çekti.
 
Resmi yazışmanın yönetmeliklerle belirlenen kurallara göre yapılması gerektiğini anlatan Demir, WhatsApp ile yapılan resmi yazışmanın yanlış ve ileride sakıncaları ortaya çıkartabilecek bir davranış olduğunu söyledi. 
 
Son Derece Yanlış 
 
Yönetmeliklerde resmi yazışmanın nasıl olacağının ayrıntılı olarak anlatıldığını, devlet işleyişini de bu kurallara göre yürütüldüğünü anlatan Demir, "Üst yönetimden gelen yazıyı alttaki personele bildirmek zorundasın. Resmi yazışma kurallarının titizlikle uygulanması gerekmektedir. Amacını aşan kullanımlarda WhatsApp'a başvurulması son derece yanlıştır. Yazışmaların Resmi Yazışma kuralları çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir. Milli eğitimdeki tüm idarecilerin WhatsApp'ın resmi yazışmanın dışında tutulması için önlem almaları gerekmektedir. Sosyal haberleşmede kullanılan dijital teknolojinin resmi yazışmalarda kullanılmaması gerekiyor. Bunun aksini yapanlar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri