ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 24-04-2017 13:01   Güncelleme : 24-04-2017 13:10

Müdürün öğretmene verdiği performans notunu mahkeme iptal etti. Emsal olacak mı?

Müdürün öğretmene verdiği performans notunu mahkeme iptal etti. Emsal olacak mı?

Müdürün öğretmene verdiği performans notunu mahkeme iptal etti. Emsal olacak mı?

Öğretmenlere ilk olarak geçen öğretim yılı uygulanan performans notu verilmesi Mahkeme kararı ile iptal edildi. Mahkemenin bu kararı emsal teşkil edecek mi?
 
Son zamanlarda getirilen yeni bir uygulama olan Öğretmen performans notları mahkeme kararı ile iptal edilmesine karar verildi.
 
Okul müdürleri tarafından öğretmenlere verilecek notlar doğrultusunda performansları bu şekilde değerlendiriliyor.  Ancak bu uygulamaya bir çok öğretmen itiraz ettiklerini her fırsatta açıklıyorlar. İtirazlar devam ederken, bu itirazlara mahkemeden iptal kararı geldi. İki yeni kararla performans notlarının objektifliğinden uzak olması ve tutarsızlıklarının ortaya çıkması devam ediyor. Gerçekleştirilen iki davada da öğretmene verilen notların tarafsız olmadığı saptandığından dolayı iptali gerçekleşti.
 
EMSAL OLACAK MI
 
Davalı öğretmene okul idaresi tarafından verilen düşük performans notundan dolayı disiplin cezası, disiplin soruşturması veya bu şekilde idare tarafından tutulan herhangi bir resmi tutanak bulunmadığından dolayı puanları düşük olarak değerlendirmesinin hukuka aykırı olmasından dolayı iptali istendi. Ancak Mahkeme aldığı karara göre eksik olarak doldurulan değerlendirme kriterlerindeki bölümlerin somut bir sebep ortaya konulamadığı ve kanıtlamadığı için düşük puan verildiği gerekçesi oluşturulduğu belirtildi.
 
Bu nedenle mahkeme dava konusu işlemin iptaline ve dava açan öğretmenin dava masraflarının idareden alınarak ilgili tarafa ödenmesine karar verildi.  Bundan dolayı öğretmene idare tarafından 99.50 puan bile verilirse ve öğretmen bu konuda emsal gösterip dava açarsa elinde geçerli bir kanıt olmadığı sürece puan kesintisinden dolayı tüm masraflar idare tarafından karşılanacak.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri