OKUL
Giriş Tarihi : 24-03-2017 14:15   Güncelleme : 24-03-2017 14:15

İlkokul kitabında tepki çeken diyaloglar

İlköğretim 3. sınıf ders kitabındaki ‘Kurbağa Prens’ hikayesi tepki çekti. Kurbağaya dönüşen prensin anlatıldığı hikayede yer alan “Yatağını benimle paylaşmanı istiyorum” ifadesi tartışma yarattı. Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, “Bu ifadeler kabul edilemez” dedi

İlkokul kitabında tepki çeken diyaloglar
Yeni Asır'ın haberine göre; İlkokul 3. sınıf Türkçe kitabındaki Grimm Kardeşler'in yazdığı "Kurbağa Prens" hikayesinin uyarlamasındaki ifadeler, tartışma konusu oldu.
 
Kitapta kurbağaya dönüşen prensin, "Prensesin yatağını paylaşarak" prense dönüşmesini anlatan bölüme tepki gösteren Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "Türkiye hassas bir dönemden geçiyor. Çocuklara dağıtılan kitapların sıkı bir denetimden geçirilmesi gerekiyor dedi.
 
UZMANLAR İNCELEMELİ
 
Eğitim alanında çok hassas davranılarak, kitaplarda işlenen konuların ince elenip sık dokunması gerektiğini ifade eden Merih Eyyup Demir, "Çocuklarımıza milli, manevi ve ahlaki değerler en üst düzeyde olmalı. Bu kitaplar dağıtılmadan önce komisyonlar vasıtasıyla tüm sayfaları uzman kişilerle incelenmeli. Bu tür yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek, çocuklarımızın ilerideki gelişimlerine olumsuz etki edecek ifadelerin çıkartılması gerekiyor" diye konuştu. Demir, "Bu tür hikayeler yerine milli ve manevi değerleri gelecek nesillere anlatabilecek hikayelerin müfredatta daha fazla yer alması gerekiyor" diye konuştu.
 
İşte tartışmalı diyaloglar
 
 Prensesin topunu suya kaçırdığını gören kurbağa, "Topunu sana getirebilirim fakat bunun karşılığında bazı isteklerim olur", "Tabağını, bardağını ve yatağını benimle paylaşmanı istiyorum" deyip suya dalar.
 
Prenses istemeye istemeye kurbağayı odasına almış.
 
Prenses yatağına uzanmış ve hemen uykuya dalmış! Az sonra kurbağa, kısık bir sesle, "Güzel prenses!
 
Güzel prenses!" demiş. Prenses cevap vermeyince uyuduğuna emin olmuş. Usulca prensesin yanına girip uykuya dalmış.
 
"İzin verin anlatayım" demiş yakışıklı prens.
 
Kötü kalpli bir büyücü beni kurbağaya çevirdi. Büyü ancak güzel bir prenses benimle tabağını, bardağını ve yatağını paylaşınca bozulabilirdi.
 
Bu iyiliği sen yaptın. Benimle yatağını paylaştın. Artık büyü bozuldu.
 
Sonunda gönlüm prensesini buldu.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri