GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-03-2017 02:08   Güncelleme : 24-03-2017 02:22

Zorunlu hizmet affı yine gündemde!

Zorunlu hizmet affı çıkması için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığından sevindirici haber bekliyor. MEB’in zorunlu hizmet affı konusunda değerlendirme yaptığı belirtildi.

Zorunlu hizmet affı yine gündemde!
Zorunlu hizmet affı konusunda öğretmenlerin MEB’e talepleri sürüyor
 
Geçtiğimiz haftalarda ve günlerde gündeme gelen ancak MEB’den resmi bir açıklama gelmemesi üzerine haber sitelerinde geri plana düşen zorunlu hizmet affı konusu yaklaşan referandum ile birlikte tekrar talep konusu arasına girdi. Zorunlu hizmet yükümlüsü olan öğretmenlerin doğu affı istemesi ve bu konuda her geçen gün taleplerinin artarak MEB’e iletilmesi konusunda Bakanlığın resmi bir adım atıp atmayacağı konusu merak ediliyor.
 
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK
 
Ekim 2016’da yapılan sözleşmeli öğretmen ataması ile birlikte zorunlu hizmet süresi karışık bir hal aldı. Çünkü sözleşmeli öğretmen olarak atanan kişi atandığı okulun zorunlu hizmet süresi ne olursa olsun en az 4 yıl orada çalışmak zorunda. Zorunlu hizmet süresi 3 yıl olan bir okulda olsa zorunlu hizmet süresi 7 yıl olan bir okulda olsa sözleşmeli öğretmen atandığı yerde 4 yıl eyr değiştiremeyecek. Sonrasında kadroya alınan MEB personeli 2 yıl daha o kurumda çalışacak. 2010 yılında yapılan doğu affı uygulamasının sözleşmeli öğretmen ataması ile birlikte ortaya çıkan tablodan dolayı tekrar yapılması talep ediliyor. Zorunlu hizmet affı isteyen öğretmenlerin bu konuda talepleri sendikalar ve milletvekillerine iletiliyor.
 
ZORUNLU HİZMET AFFI
 
Öğretmene zorunlu hizmet affı çıkartılması için Eğitim kökenli Milletvekilleri başta olmak üzere, sendika temsilcileri ve Bakanlığa talep oluşturan öğretmenler referandum öncesi zorunlu hizmet affı çıkması için mücadelelerini sürdüreceklerini sosyal medyada sık sık paylaşıyorlar.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri