GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-03-2017 02:08   Güncelleme : 23-03-2017 02:16

Bilim sınavında 100 üzerinden 9 puan aldı, atandı

Cemaat davasından tutuklu sanık eski Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'ın, üniversite memurlarından Adem Güneş'in kardeşini bilim sınavında 100 üzerinden 9 puan ile kadroya aldığı iddia edildi.

Bilim sınavında 100 üzerinden 9 puan aldı, atandı
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Cemaat soruşturması kapsamında eski Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ile görevden uzaklaştırılan 2 profesör, bir doçent, 6 yardımcı doçent, 6 öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi, 3 daire başkanı, 6 şube müdürü, 5 araştırma görevlisi, 17 akademisyen ve 4 öğrencinin de aralarında bulunduğu 70 kişiye açılan davanın iddianamesinde çarpıcı detaylara yer verildi.
 
İddianamede, 100 puan üzerinden 9 puanla atama yapıldığı ileri sürüldü:
 
"FETÖ/PDY ile irtibatı ve suç teşkil eden eylemi toplum nezdinde dahi alenileşen Adem Güneş hakkında Yılmaz tarafından idari herhangi bir tedbir alınmadığı gibi, Adem Güneş'in kardeşi Çiğdem Güneş'in de üniversite kadrosuna yapılan bilim sınavından '100 üzerinde 9 puan' aldığı halde başarılı sayılarak dahil edilmesine göz yumduğu, ayrıca Adem Güneş'in babası Turan Güneş'i de üniversitenin Strateji Daire Başkanı olarak görevde tutmaya devam ettiği anlaşılmıştır." (kaynak: haber.sol.org.tr)
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri