SENDİKA
Giriş Tarihi : 22-03-2017 14:49   Güncelleme : 22-03-2017 15:24

Okulda çıplak aramaya sert tepki

Eğitim-Sen İzmir 5 No'lu şube, Öğrenci ve Veli Derneği geçtiğimiz hafta, Buca 30 Ağustos Ortaokulu'nda yaşanan, çıplak arama ile ilgili bir açıklama yaptı

Okulda çıplak aramaya sert tepki
Geçtiğimiz hafta Buca 30 Ağustos Ortaokulu’nda, üç öğrenci sınıflarında çalındığı iddia edilen bir para nedeni ile müdür yardımcıları ve rehber öğretmen tarafından çıplak aranarak sorguya çekilmiş ve bu kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. 
 
Konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 5 No'lu şube ve Öğrenci ve Veli Derneği, kaybolan parayı çaldığı iddia edilen öğrencilerin resimleri ile isimlerinin deşifre edilerek kamuoyuna yansıması kabul edilemez derken, okullarda taciz ve cinsel istismar vakalarının giderek arttığına dikkat çekti. 
 
İşte açıklamanın tamamı:
 
Buca ilçesinde bulunan 30 Ağustos Ortaokulu’nda geçtiğimiz hafta basında çıkan haberlere göre üç öğrenci sınıflarında çalındığı iddia edilen bir para nedeni ile müdür yardımcıları ve rehber öğretmen tarafından çıplak aranarak sorguya çekilmiş. Basında yer alan bu iddia yargıya taşınırken biz Eğitim-Sen 5 Nolu şube ve Öğrenci Veli Derneği Buca Şube olarak, kamuoyuna yansıyan olay nedeni ile duyduğumuz rahatsızlıkları kamuoyu ile paylaşıyoruz.
 
Çocuklarının, eğitim gördükleri okulda isnat edilen bir suç nedeni ile çıplak arandığını öğrenen velilerin karakola giderek müdür yardımcılarını ve rehber öğretmeni şikayet etmesi ile basına yansıyan olayda veliler ve okul idaresi karşılıklı birbirlerinden şikayetçi oldular. İki kurum olarak sürecin geldiği noktadan rahatsız olduğumuzu bildirir, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyerek sonuçlanması ve yaşanan olayda sorumluluğu, suçu bulunanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasının da takipçisi olacağımızı bildiririz.
Bir öğrencinin parasının kaybolması üzerine başlayan olayda, sorunun bu noktaya gelmesine ve kaybolan parayı çaldığı iddia edilen öğrencilerin resimleri ile isimlerinin deşifre edilerek kamuoyuna yansıması kabul edilemez. Eğitimdeki başarının son yıllarda yerlerde süründüğü, okullarda taciz ve cinsel istismar vakalarının giderek arttığı, kamuoyu nezlinde öğretmen ve eğitim sisteminin itibarsızlaştırıldığı, uluslar arası sınavlarda en altlarda yer aldığımız son yıllarda yaşanan bu gibi olaylar da, eğitim sistemindeki problemleri gün yüzüne çıkartıyor.
 
Bu olayın adliyeye yansımasında ve öğrencilerin her şeyleri ile kamuoyunda deşifre edilmesinde okuldaki yönetimin krizi iyi yönetmemesinden kaynaklandığı açıkça ortadadır. Son yıllarda okullara atanan okul müdürlerinin gerekli liyakata sahip olmamasının bir sonucunu 30 Ağustos Ortaokulunda da yaşıyoruz. Otuz Ağustos okul müdürü ve idaresi son bir yılda defalarca soruşturma geçirmiş. Eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi, okulun yönetilmesi ve kişisel problemlerden kaynaklı yaşanan ve açılan soruşturmaların sonucunda okul müdürünün çeşitli cezalar aldığı ve görevden alınması teklif edildiği halde o görevde oturuyor olması kabul edilebilir değildir.
 
Yaşanan olayda başlatılan adli ve idari soruşturmanın takipçisi olacağız ve konu ile ilgili suçu ve sorumluluğu bulunanlar hakkında işlem yapılmasını için her türlü girişimde bulunacağız. Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için yaşanan bu olayın Eğitim-Sen ve Öğrenci Veli Derneği olarak hukuksal anlamda takipçisi olacağımızı buradan kamuoyu ile paylaşırız.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri