ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 18-03-2017 00:13   Güncelleme : 18-03-2017 00:18

MEB'den 3 önemli öneri: Hızlandırın

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 Mart ayı Tebliğler Dergisi yayınlandı. Bakan İsmet Yılmaz imzalı bir genelgenin de olduğu dergide, hükumet programı, kalkınma planları ve bakanlığın hedefleri arasındaki yüzde 100 okullaşma, ikili eğitimin sonlandırılması, okul öncesinin yaygınlaştırılması, sınıf mevcudunun 24’e çekilmesi gibi çalışmaların büyük bölümünün 2017’de tamamlanması istendi. Eğitimciler bunların Tebliğler Dergisi’nde yer almasının, çalışmaların hızlandırılması anlamına geldiğini söyledi.

MEB'den 3 önemli öneri: Hızlandırın
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda yapılacak çalışmalar özetle şöyle:
 
İnşaatı süren okul öncesi eğitim kurumlarının 2017’de bitirilmesi için gereken tedbirler alınacak.
 
Kullanım dışı kalan ve yeni yapılan okulöncesi kurumları, öncelikle bu eğitim için kullanılacak.
Bahçesi uygun olan okullara ihtiyaca göre anaokulu veya anasınıfı ek dersliği yapılacak. Az nüfuslu yerlerde ek derslik sayısı 1 veya 2 olacak.
 
Okulöncesi eğitimde hedefe ulaşılabilmesi için ilkokul projelerinden 12-16 derslikli olanlarda 2; 20-24 dersliklilerde 3 anasınıfıyla ayrı bir girişi, yemek salonu ve ofisi olacak şekilde okulöncesi eğitim kurumları açılacak. Yeni yapılan anaokulları eğitime açıldığında anasınıfları kapatılmayacak.
 
İlkokulların zemin katlarında okulöncesi eğitim için gerekli düzenlemeler yapılacak. deprem güçlendirmesi
Özellikle yatılı okul binalarının depreme karşı güçlendirilmesine ve onarımına devam edilecek.
 
Özel eğitim öğrencilerinden tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alanlar için 8-12-16-20 ve 24 derslik kapasiteli okulların tümünde 1 destek eğitim odası bulunacak.
 
Tam zamanlı kaynaştırma eğitimlerine devam edemeyecek öğrencilerin eğitime erişimi için okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda özel eğitim sınıfları kurulacak.
 
Tebliğler Dergisi’nde Temel Hedef ve İlkeler özetle şöyle: Tekli eğitime geçilmesi, ilk ve ortaokullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının aşamalı olarak 24’e indirilmesi; ulaşımı elverişli ve güvenlik sorunu olmayan küçük yerleşimlerdeki öğrencilerin merkezi okullara taşınması veya yatılı bölge ortaokullarına alınması, ilk ve ortaokulların bağımsız binalarda bulunması. 
 
Gönül KOCA - Hürriyet
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri