OKUL
Giriş Tarihi : 17-03-2017 00:49   Güncelleme : 17-03-2017 01:02

Müdür, öğretmenlere: ''Haremlik-selamlık'' oturun!

TARSUS’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Şehit Halis Demir Ortaokulu’nda, öğretmenlere yönelik olarak “Eğitimde Etkili İletişim ve Ailenin Önemi" adlı konferans düzenlendi.

Müdür, öğretmenlere: ''Haremlik-selamlık'' oturun!
Konferansın açılışında iddiaya göre okul müdürü, salonda bulunan öğretmenlerin, kadınlar ve erkekler şeklinde ayrı yerlerde oturmalarını istedi.   Haremlik-selamlık şeklinde oturtulmak istenmelerine tepki gösteren bazı öğretmenler salonu terk ederken, konuyla ilgili Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şubesi’nden kınama mesajı geldi.  
 
Eğitim-İş: “Kınıyoruz” 
 
Eğitim-iş yaptığı açıklamayla olaya tepki gösterdi. Açıklamada,“Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde Etkili İletişim ve Ailenin Önemi" adlı konferansta yaşanan rezaleti kınıyoruz.
 
Öğretmenlerin bir çoğu yapılan bu hakarete kayıtsız kalmayarak konferansı protesto ederek dışarı çıkmıştır. 21. yy Türkiye’sinde yaşadığımız bu olaya imza atan okul müdürünün bu cüreti nereden bulduğunu biliyoruz...
 
 Eğitim-İş Sendikası olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili bir tasarrufu olacak mı merakla bekliyoruz...” denildi.
 
 Eğitim Sen' den Tepki
 
Yaşan gelişmelere yönelik bir açıklama yapan Eğitim Sen Tarsus Şubesi yürütme kurulu; Müdürün tutumunu kınayarak; “Okul müdürü bu ifadesi ile ülkemizin getirilmek istediği yeri göstermiştir. Eğitim Sen olarak cinsiyetçi , antidemokratik anlayışa karşı laik, bilimsel ve kadın-erķek eşitliğini temel anlayışı savunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Soruşturma Başlattı
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Şehit Halis Demir Ortaokulu’nda, öğretmenlere yönelik olarak “Eğitimde Etkili İletişim ve Ailenin Önemi" adlı konferansta, katılımcıların “haremlik-selamlık” şeklinde oturmalarının istenmesi iddiası üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme ve soruşturma başlattı.  
 
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı’da, gazetemize yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.
 
(tarsusakdeniz.com)
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri