ATAMA
Giriş Tarihi : 09-03-2017 20:56   Güncelleme : 09-03-2017 21:04

Öğretmen aynı okulda en fazla kaç yıl çalışabilir?

MEB’de görev yapan öğretmen aynı okulda en fazla kaç yıl çalışabilir? Yönetmeliğe göre öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi kaç yıldır gibi sorulara yanıt aramaya çalışacağız.

Öğretmen aynı okulda en fazla kaç yıl çalışabilir?
Bu haberimizde MEB’ de görev yapan öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir? Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi kaç yıldır gibi sorulara yanıt aramaya çalışacağız.
 
MEB Bünyesinde görev yapan öğretmenlerin aynı okulda kaç yıl çalışabileceği yönündeki soruyu yanıtlamak için ise; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan ve 17 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren MEB öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini inceleyeceğiz.İlgili yönetmeliğin 48’nci maddesini incelediğimizde; öğretmenlerin aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabileceğini görmekteyiz. Bu 8 yıllık süre içerisine aday memurluk da dâhil edilmiştir. 8 yılını dolduran öğretmenlerin atamaları ders yılının bitimi itibariyle en fazla 2 ay içerisinde gerçekleştirilir. Öğretmenler alanları dâhilinde ihtiyaç bulunan okulları ve eğitim kurumlarını tercih edebilirler. Öğretmenlerin hizmet puanı bu tercihlerde önemli bir faktördür.
 
TERCİHİNE ATANAMAYAN ÖĞRETMENİN ATAMASI
 
Eğer 8 yılını dolduran öğretmen yaptığı tercihe atanamazsa, ya da tercih yapmamışsa atamaları o ilin Valiliği tarafından resen yapılır. Aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olan öğretmenden başlanarak ihtiyaç bulunan eğitim kurumları ve okullara atamalar alanlara göre yapılır.
 
8 YILINI DOLDURAN ÖĞRETMENLER TERCİHLERİNİ NEYE GÖRE YAPAR?
 
Öncelikle duyurular yayınlanmaktadır. Yayınlanan duyurularda alanlar itibarıyla boş öğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel öğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi ile diğer hususlar yer almaktadır. Aynı okulda 8 yılını dolduran öğretmenler 40 tercih yaparlar.Öğretmenlerin tercihlerinde hizmet puanlarının önem arz ettiğini yukarıda belirtmiştik. Öğretmenlerin hizmet puanı hesaplarında son başvuru günü dikkate alınır ve buna göre hesaplanır. Yıllık izin, hastalık izni, vekâlet, geçici görev gibi durumlarda 8 yıllık hesaba dahil edilmektedir. Bir okulun adı değişmiş olsa ya da başka bir okul ile birleştirilmiş olsa dâhi 8 yıl hesabına dahil edilmektedir. Eğer 8 yılını dolduran öğretmenin görev yaptığı ilçe gruplarında bulunan okullarda norm kadro açığı bulunmuyorsa, yer değiştirmeleri sonraki atama dönemine ertelenebilmektedir. 
 
 
Kaynak: Mymemur
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri