OKUL
Giriş Tarihi : 09-03-2017 20:46   Güncelleme : 09-03-2017 20:46

İşte Türkiye’de üniversitede okuyan Suriyeli öğrenci sayısı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Türkiye'de üniversitede eğitim gören Suriyeli öğrenci sayısının 3 bin 473 olduğunu söyledi. Saraç, Suriye uyruklu öğretim elemanlarının 327’sinin devlet 65’inin ise vakıf üniversitelerinde görev yaptığını belirtti.

İşte Türkiye’de üniversitede okuyan Suriyeli öğrenci sayısı!

Prof. Dr. Saraç, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Yüksek Öğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler” konulu konferansta, ülkemizde eğitim gören Suriye uyruklu öğrenci sayısının 3 bin 473 sayısına ulaştığını belirterek, Suriye uyruklu öğrencilerin yoğun olarak bulundukları üniversitelerin Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi olduğunu belirtti.

400’E YAKIN AKADEMİSYEN GÖREV YAPIYOR

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Suriye uyruklu öğretim elemanlarının 327'sinin devlet 65'inin ise vakıf üniversitelerinde görev yaptığını bildirdi.

400'e yakın Suriye uyruklu akademisyenin üniversitelerde görev yaptığını belirten Prof. Dr. Saraç, “Bu sayı hizmete açtığımız Yap-Sis’le gittikçe artmakta. Suriyeli öğrenci ve akademisyenlere yönelik sayısal veriler uzun ve meşakkatli ama umut verici bir yolda olduğumuzu göstermekte. Sisteme dahil olan öğrenci ve öğretim elemanı sayıları yükselirken bize emanet olan bu gençlerin ihtiyaçlarını da dikkate alan, ülkemize uyum süreçlerini gözeten, gerektiğinde psikolojik destek ve rehabilitasyon imkanı da sağlayan bir mekanizmayı geliştirmek için buradayız” ifadelerine yer verdi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri