GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-03-2017 10:57   Güncelleme : 07-03-2017 10:57

Sınıf annelerinin yarışı velileri birbirine düşürdü

Bazı ilkokullarda süren ‘sınıf anneliği’ uygulaması velileri isyan ettirdi. Ankara’da iki okulda sınıf annelerinin öğretmene son model telefon gibi pahalı hediye alma yarışında olduklarını, para veremeyenleri deşifre ettiklerini, hatta sınav kâğıtlarını okuduklarını iddia eden veliler imza topladı. Milli Eğitim Bakanlığı, şikâyetler üzerine soruşturma başlattı.

Sınıf annelerinin yarışı velileri birbirine düşürdü
 Ankara’nın Keçiören ilçesinde İhsan-Selatın Aras İlkokulu ve Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu velileri, alışveriş merkezlerini, okulları gezerek tüm Türkiye’de uygulamanın kaldırılması amacıyla 200 imza topladı. İmzalar sadece iki okulun velilerinden değil, uygulamadan rahatsız olanlardan da geldi. İki okul hakkında soruşturma, 23 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) talimatıyla Ankara  İl Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Ankara İl Milli EğitimMüdür Yardımcısı Hüseyin Baltutar, ilin görevlendirdiği müfettişler tarafından inceleme ve soruşturmanın yürütüldüğünü, henüz tamamlanmadığını belirtti.
 
WHATSAPP’TA DEŞİFRE
 
Veli iddiaları ise şöyle: “Sınıf annesi, WhatsApp’ta kurduğu gruba, Öğretmenler Günü nedeniyle hediye ve pasta için para toplanacağını yazdı. Kendisine, özel mesaj atıp katılamayacağımı  söyledim. Mesajımı,grupta deşifre etti. Oğlum iki hafta okula gitmedi. Çocuklar, ‘Senin paran yok mu?’ diye alay ediyorlar. Yasal olmayan bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz. Her sınıf annesi, diğeriyle güç yarışına giriyor. Bir sınıfta öğretmene IPhone 7 alındı. Çocuklarımız akşam, ‘Onun annesi hep sınıfta, sen neden gelmiyorsun?’diyor. Bazı çocuklar hakkında, psikolojisi bozuk dedikodusu çıkarıyorlar. Bir arkadaşımız bu nedenle çocuğunu psikoloğa götürdü. Hatta sınav kağıtlarını bile onlar okuyor.”
 
Gamze KOLCU- Hürriyet
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri