ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 04-03-2017 13:42   Güncelleme : 04-03-2017 13:42

Sendikadan dolayı ihraç edilenlere iyi haber

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında Erzurum’da verilen bir karar Aktif Eğitim-Sen üyeliğinden dolayı meslekten ihraç edilen öğretmenlere umut oldu. Örgütle bağlantısı olmayan ancak sadece sendika üyeliğinden dolayı meslekten ihraç edilen MEB personelleri, yasal bir sendikadan dolayı ihraç edildiklerini her defasında dile getirmektedirler. 

Sendikadan dolayı ihraç edilenlere iyi haber
FETÖ soruşturmaları devam ediyor. Çeşitli illerde hazırlanan iddianamelerin kabul edilmesinden sonra mahkemelerde davalar sürüyor. Aktif Eğitim Sendikası Erzurum Tekman Şube Başkanı olan Şafak Dönmez ile birlikte Aktif Eğitim-Sen üyesi olan MEB personelleri Yusuf Korkut ve Muhsin Mayda’nın yargılanmasına Erzurum’da devam edildi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada sendika şube başkanı tahliye edildi.
 
AKTİF EĞİTİM-SEN ÜYELİĞİ
 
Meslekten ihraç kriterleri ve FETÖ bağlantısı gerekçeleri arasında olan Aktif Eğitim-Sen üyeliği konusunda Erzurum 2.Ağır ceza mahkemesi tarafından sendika şube başkanı hakkında verilen tahliye kararı ihraçlarda önemli bir gelişme olacağa benziyor. Erzurum ili Tekman ilçesinde görev yapan ve Aktif Eğitim-Sen Tekman Şube Başkanı olan Şafak Dönmez ile sendika üyelerinin yargılanmasına devam edildi.
Duruşmada tutuklu sanıklar Şafak Dönmez ile sendika üyelerinden Yusuf Korkut hazır bulunurken tutuksuz sanık Aktif Eğitim-Sen üyesi olan Muhsin Mayda duruşmaya katılmadı.
 
TUTUKLANMA TALEBİ
 
Tutuklu sanıkların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada Cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu. Savcı tarafından sunulan mütalaada tutuklu sanıklar Aktif Eğitim-Sen Tekman Şube Başkanı olan Şafak Dönmez ve Yusuf Korkut’un örgüt bağlantısı olduğu belirtilen Aktif Eğitim-Sen üyeliğinden ve Yusuf Korkut’un Bank Asya hesabındaki hesap hareketlerinden dolayı tutuklanması istendi. Mütalaada tutuksuz sanık Muhsin Mayda içinse sosyal medya paylaşımlarından dolayı cezalandırılması talep edildi.
 
TAHLİYE KARARI VERİLDİ
 
Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların savunmalarını aldı. Heyet tarafından verilen karara göre Aktif Eğitim-Sen Tekman Şube Başkanı olan Şafak Dönmez ile sendika üyeliği ve Bank Asya hesabından dolayı tutuklu olan Yusuf Korkut serbest bırakıldı. Dönmez ve Korkut için yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri