ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 23-02-2017 18:55   Güncelleme : 23-02-2017 18:55

Arzu Öğretmen karaciğer nakli olmazsa ölecek

Mersin'de yaşayan Matematik Öğretmeni İlknur Arzu Hermenci (27), karaciğer nakli olmazsa 15 yıldır savaştığı Wilson hastalığı sebebiyle hayatını kaybedecek

Arzu Öğretmen karaciğer nakli olmazsa ölecek
30 binde bir görülen Wilson hastalığı nedeniyle beyninde bakır biriken İlknur Arzu Hermenci, 10 yıl önce epilepsi hastalığına da yakalandı. Hastalığı yüzünden ikiz bebeklerini hamileyken kaybeden genç kadın, karaciğer nakliyle hayata yeniden dönüp anne olmayı umut ediyor.
 
Mesleğinin kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden Arzu Hermenci, "Prof. Dr. Mehmet Haberal hocama kontrole gitmiştim. Ultrasonda bakarken karaciğerimin her an iflas edebileceğini söyledi, hastane başıma yıkıldı. Bu hastalığın tek çözümü nakil. Kadavradan nakil için sıraya yazıldım ama karaciğerim her an iflas edebileceği için belki de bekleyecek zamanım olmayacak. Eşime, aileme ve yakınlarıma bakıldı ama maalesef uyumlu olan bulunamadı" dedi.
 
'LÜTFEN BİR CANA CAN OLUN, BANA YARDIM EDİN'
 
5 yıllık öğretmen olduğunu ifade eden Hermenci gözyaşları içinde şunları söyledi: "Benim için en önemli şey mesleğim ve ben 2 aydır okuluma gidemiyorum. Artık öğrencilerimin yanına gitmek istiyorum. Karaciğer nakli böbrek gibi zor değil. Karaciğer kendini yenileyen bir organ zaten. Lütfen bana ve benim gibi insanlara yardımcı olun. Bu hastalık yüzünden bebeklerimi kaybettim. İyileşip anne olmak istiyorum. Lütfen bir cana can olun, bana yardım edin."
 
WILSON HASTALIĞI NEDİR?
 
Wilson hastalığı bakırın vücutta birikmesiyle görülür ve her 30 bin kişiden 1’inde rastlanan çok nadir bir kalıtsal hastalıktır. Wilson adı ilk kez hastalığı 1912 yılında tanımlayan Dr. Samuel Wilson’dan gelir.
 
Hastalığın temel nedeni olan bakır, birçok besinde bulunan bir eser metalidir. İnsan vücudu sağlıklı kalmak için çok az miktarda bakıra ihtiyaç duyar. Normalde vücut ihtiyaç fazlası bakırı vücuttan atar fakat Wilson hastaları bu bakırı vücuttan atamaz. Atılamayan bakır da özellikle karaciğer, beyin, göz ve böbreklerde birikir.
 
İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri